Kaizers Orchestra møtte fansen

2. februar 2011 0:10 av Carina Hagen 

31. januar så Kaizers Orchestras nye album ”Violeta, Violeta volume I” endelig dagens lys. I den anledning fikk fansen mulighet til å få sine eksemplarer signert av bandet på Platekompaniet på Oslo City.

Tilfeldighetene ville ha det til at Regine Folkman Rossnes (18) var først i den lange køen av oppmøtte fans.

– Jeg fikk høre om Kaizers Orchestra for første gang som liten, fordi broren min likte dem. Det var slik jeg ble frelst.

Som først ut rakk hun å håndhilse på hvert bandmedlem før hun fikk sin ”Violeta, Violeta” signert. Et par ord ble til og med utvekslet mellom dem. Det var derimot ikke tid til å få klem av heltene – signeringen varte bare en time og det ville vært urettferdig ovenfor de andre som stod i kø. Det var helt greit for Regine.

– Det var tre jenter foran meg da jeg kom en time før signering. Jeg smilte for meg selv og var fornøyd med å være nummer fire, men så spurte jentene om jeg ville gå før dem. Det var gøy å gå derfra etterpå, og se alle som enda stod og ventet.

Mystisk musikk
På spørsmål om hva hun liker best ved det utradisjonelle oljetønnebandet er svaret klart:

– Jeg liker alt! Jeg synes det er noe mystisk over tekstene, og musikken er spesiell. Herlig vokal. Konseptet er så gjennomtenkt, og dessuten så er jeg glad i gassmasken som de bruker som kjennemerke på seg selv.

Regine har derimot ikke vært på noen konsert enda, men håper på å skaffe seg sitteplasser til Kaizers Orchestras jubileumskonsert som finner sted i Oslo Spektrum 9. april. Her skal fansen feire bandets ti år i rampelyset.

Fantastisk liveband
En som skal være med på feiringen er Anita Liavik (30). Hun ble oppmerksom på Kaizerne da hun fikk konsertbillett i bursdagsgave i 2002. I dag er hun usikker på hvor mange konserter hun har vært på, men det er hvert fall over 30.

– Bandet er fantastisk live, og lager låter som virkelig appellerer til min smak. Jeg har mange favoritter, gamle som nye.

Kaizers’ nyeste album er nemlig en suksess hos Anita – slik tidligere utgivelser også har vært.

– Jeg hører stort sett på de første utgivelsene til andre band jeg liker – de som ble sluppet da jeg ”oppdaget” dem. Det som kommer etter blir sjelden så bra. Men Kaizers Orchestra klarer nettopp dette. Det er fantastisk!

Litt negativt
Hun dukket opp en halvtime før signering, og stod enda en halvtime i kø før det ble hennes tur.

– Det ble en time totalt, men jeg har gjort dette før og hadde med lesestoff. Tiden gikk derfor ganske fort. Det var et godt og ryddig opplegg. Jeg fikk signert den nye vinylen, Digipack-en og CD-en, sammen med litt andre ting jeg har glemt ved tidligere anledninger.

Likevel har hun noe småplukk å komme med angående arrangementet – som for eksempel den hvite lappen som ble sendt rundt blant frammøte hvor det ble informert om at det i hovedsak bare var CD og Vinyl som ble signert.

– Skjønner ikke helt vitsen med slike begrensninger når det gjelder dette bandet. De stiller relativt ofte opp på signeringer, så flesteparten av fansen slipper å ta et ”skippertak” og ta med hele samlingen sin. Dessuten er det ikke så mange som har så mye annet, så om noen vil ha signert en trøye eller en plakat så mener jeg det bør være greit.

Anita synes at en heller bør se an antall mennesker som dukker opp på slike arrangementer, for så å bestemme seg for hvordan det hele skal bli lagt opp.

– Det burde være en vurderingssak fra gang til gang.

Comments

En kommentar to “Kaizers Orchestra møtte fansen”
  1. lily sier:

    Nå var det nok bandet selv som bare ville signere plater og vinyler. Det sto på facebooksiden deres at de ikke er så glad i det.