Norges største barnefest

1. februar 2011 23:39 av Håvard Ruud 

Den siste helga i mai, braker det løs i Frognerparken. Da arrangeres barnefestivalen Miniøya.

- Miniøya er en festival som i utgangspunktet er beregnet for barn. Vi satser på en bred målgruppe i motsetning til mange andre festivaler som tilspisser målgruppen sin. Vi vil at barn og voksne skal ha det hyggelig sammen, sier initiativstager for festivalen, Linn Catrine Lunde

Festivalen så dagens lys for første gang juni 2010, og ble en suksess med rundt 8000 besøkende i løpet av en helg. I fjor var noen av de største trekkplastrene Donkeyboy og The Blacksheeps. I år er det foreløpig Spellemannsnominerte Ost & Kjex som er det største trekkplastret.

- Drømmeartisten er allerede etablerte artister som tar sjansen, for å spille for et publikum de vanligvis ikke spiller for, slik Hurra Torpedo gjorde i fjor, sier Lunde.

Positive artister
Lunde forteller at de fleste artister er positive til å spille på miniøya. Men hun nevner også at mange er redde for å spille for barn, som mange kaller det skumleste publikumet.

- Flere kjenner konseptet litt bedre i år enn i fjor, men artistene lar seg skremme av å skulle spille foran et så vanskelig publikum. Barn digger ikke med til musikk bare fordi musikkeksperter sier at man skal det, forteller Lunde

Siden arrangementet er for barn er det rusfritt, så det selges ikke alkohol. Festivalen finansieres gjennom offentlig støtte fra Oslo kommune og kunnskapsløftet i tillegg billettintekter.

- I tillegg til den offentlige støtten, har vi andre sponsorer som vi jobber opp mot. Det er en utfordring med å honorere artistene, men mange er flinke til å innse forskjellen på publikum her og på en annen konsert. På Miniøya har vi en øvre aldersgrense på 16 år, og ofte er det en nedre aldersgrense på 18 år på konserter, så artistene når ut til en ekstra gruppe, sier Lunde.

Frivillig arbeidskraft
Lunde og de andre arrangørene får også hjelp av folk som vil jobbe frivillig. Anne-Cecilie Andersen (17) jobbet på Miniøya som trivselsvakt i fjor sommer. Og forteller om en flott opplevelse.

- Jobben min var å gjenforene barn som hadde mistet foreldrene sine, passe på at folk ikke gikk opp på scenen, og passe på at folk hadde det bra.

Andersen sier hun kunne tenke seg å jobbe som frivillig for denne festivalen igjen, etter mange positive opplevelser fra forrige gang.

- Alle som jobba der var veldig hyggelige og positive. Og arrangørene var veldig glade for at vi ville jobbe frivillig. Jeg syns det er veldg bra at det blir arrangert en så stor festival for barn, med kjente ansikt fra barne-tv, og god musikk.

Stengt for kommentarer.