Potensiale på ytterligere 200 millioner kroner

1. februar 2011 21:45 av Hallvard Kolltveit 

Tall fra Norsk Tipping viser at de gjennom Grasrotandelen i fjor samlet inn 262 millioner kroner. Det var langt over forventning, men i år kan beløpet doble seg.

– I fjor sprengte innsamlingen via Grasrotandelen alle forventninger. Spillerne har omfavnet dette veldig bra, og vi er godt fornøyd med prosjektet. Samtidig er det store forbedringspotensialer. Det kan være snakk om ytterligere 200 millioner kroner, sier pressesjef i Norsk Tipping, Magne Vikøren.

Grasrotandelen ble i 2009 lansert av Norsk Tipping som en mulighet for deres spillere til å øremerke en del av innsatsen til en selvvalgt klubb eller organisasjon. Norsk Tipping var blant de første i verden til å drive med noe slikt, og Vikøren forteller at det var stor spenning rundt lanseringen av Grasrotandelen.

– Dette var noe helt nytt, så når vi startet opp hadde vi ingen anelse om hvordan det skulle gå. Her måtte spillerne bli kjent med et helt nytt system, men vi skjønte fort at dette kom til å gå over alle forventninger, sier Vikøren.

En av tre registrert
I dag har omtrent 662 000 spillere registrert seg på Grasrotandelen. Norsk Tipping har totalt sett omkring to millioner registrerte spillere, så Vikøren informerer om at det kan ligge høye summer i vente.

– Jeg har regnet litt på det, og det kan være snakk om ytterligere 200 millioner som ligger og venter. For klubbene er dette en slags dugnad som går på autopilot. Med en gang en spiller har registrert den klubben han ønsker å støtte, vil pengene renne inn hver eneste gang han spiller.

Undersøkelser gjort rundt Grasrotandelen viser at det er stor kjennskap ute hos folk rundt prosjektet. Derfor tror ikke Vikøren at mangelen på mediedekning og markedsføring er grunnen til at ikke flere har registrert seg.

– Det kan hende folk glemmer det når de står i butikken med spillekortet sitt. Mange tror også kanskje det er for sent å registrere seg, men det er det absolutt ikke. Her er det bare å kaste seg på, informerer Vikøren

Gidder ikke registrere seg
Jonas Larsen (24) registrerte seg på Grasrotandelen med en gang prosjektet ble lansert.  Han synes det er flott å kunne øremerke noen av kronene han spiller for, uten at det går utover innsats eller gevinst.

– Det er et meget godt initiativ fra Norsk Tipping og det er utrolig lite arbeid som skal til. Jeg tror nok ikke jeg ville fortsatt hvis jeg måtte registrere meg på nytt hver gang jeg skulle spille, sier Larsen.

Larsen har selv valgt seg ut Solør Cykleklubb som sin klubb å støtte. Tall fra Norsk Tipping viser at sykkelklubben fra Hedmark fikk i løpet av 2010 inn 10 000 kroner, fordelt på 32 spillere. Larsen tror latskap er hovedgrunnen til at ikke flere har registrert seg.

– Jeg husker at Norsk Tipping gikk ut og reklamerte for Grasrotandelen når de lanserte det. Det er også plakater og informasjon ved de fleste spillestedene. Derfor tror jeg det heller er slik at folk flest ikke gidder å registrere seg, sier Larsen før han fortsetter:

– Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor man ikke kan ta seg to minutter og velge seg et lag eller en organisasjon å støtte. Du får bidratt i nærmiljøet, slipper å gjøre noe selv, og du bidrar faktisk hver gang du spiller. Det er vel det man kaller en vinn-vinn situasjon, avslutter Larsen.

Stengt for kommentarer.