Har hele verden som arbeidsplass

3. februar 2011 9:21 av Anne Melsom Bjerke 

Nordmenn ligger stadig på reisetoppen. NKFs utsendte møtte reiselivsklassen på Treider Fagskole for å få svar  på alt mellom flypass og destinasjon.

– Jeg tror nordmenn generelt har et avslappet forhold til reiser, sier student Anett Endrerud. Vi er rike, og vet å bruke penger. Allikevel er vi reisevante og stiller store krav til reiseoperatørene, noe som gjør at en solid utdanning er viktig.

Medstudent Luis Vavik nikker bekreftende.

– Nordmenn er ikke redde for å bruke penger. Vi sparer ofte opp til en reise, slik at man slipper å tenke på økonomien. Er man på ferie, så er man på ferie, avslutter Vavik, som selv er født i Texas.

Studentene på Treider Reiselivslinje kombinerer teori med praksis, og virker åpne, ærlige og villige til å lære. Samtlige studenter stiller med en  over gjennomsnittlig reiseportefølje, og de deler en interesse for reiser, mennesker og kultur.

Ski VM 2011
23. februar går startskuddet for ski VM i Oslo. Studentene har klare meninger om hva de hadde ønsket å vise frem i sin egen by.

Studenter ved Treider Fagskole

–  Om jeg skulle vise frem en stolt del av Oslo hadde jeg valgt Vigelandsparken, sier student Jaqueline Bergsmark.

Anett Endrerud og Luis Vavik trekker i tillegg frem Bygdøy og områdets mange museer, samt  Operaen.

– Jeg mener Norge har mye å gå på hva markedsføringen av landet angår, forteller Endrerud.

Hun legger til at hun mener Norge, og da spesielt Oslo, ikke blir framstilt så moderne som det faktisk er.

– Som turist hadde jeg blitt overrasket over hvor moderne Oslo er. Norge er så mye mer enn fantastisk natur, avslutter Endrerud.

Treider i praksis
Studentene som går på studiene Reiselivskoordinator eller Hotell- og restaurantkoordinator, har et bredt spekter av fag som engelsk , IKT og markedsføring, i tillegg til reiselivsfagene. Dette skal styrke deres karakter i arbeidslivet.

–  Treider Fagskole har drevet med reiseliv i nærmere 40 år, det er ikke rart vi har opparbeidet et godt rykte, sier Ingun Dager Moe, studieleder ved Treider Fagskole.

– Vi på Treider Fagskole ønsker å gi våre studenter så mye relevant kunnskap som mulig, før en ettårig utdannelse åpner for jobbmuligheter i reisebransjen.

Det mange allikevel stiller seg spørsmål ved, er om ett studieår er verdt 78 tusen kroner.

– Jeg mener det absolutt står til forventningene, men legger hun til, ingenting kommer gratis. Gjennom ett år på Treider Fagskole får du mulighetene. Om du velger å ta de eller ei er opp til deg selv.

– Hvert semester drar studentene på studietur. Den ene er en innenlandstur. De siste årene har denne turen vært bestemt på forhånd. Den skal gi studentene kunnskap om kulturskatter i sitt eget land.

– Den andre studieturen går innunder faget reiseplanlegging. Her skal studentene selv planlegge en tur til en valgfri destinasjon. Dette året reiser noen av studentene til Japan, mens noen har valgt New York som destinasjon.

(Toppfoto: uteksaminerte studenter ved Treider Fagskole )

Stengt for kommentarer.