Bedrer kulturtilbudet for ungdom

26. januar 2011 23:42 av Carina Hagen 

Bærum kommune gir Ungdommens kulturmønstring en ny, proff setting. Musikkflekken er byttet ut med Sandvika teater.

— Musikkflekken passer veldig bra for band, men i år ønsket kommunen å ha flere sjangre med i UKM. Sandvika teater og dets størrelse er derfor bedre egnet som lokale for en mønstring som skal vise bredden i ungdomskulturen, sier kulturkonsulent Hege Dyrhaug Moe.

Dette er første gang hun er med på å arrangere mønstringen som finner sted 29. januar, og hun gleder seg veldig. Målet er å bygge opp et godt rykte for UKM og hun kan fortelle at mye krefter har blitt brukt på markedsføring.

— Antall deltakere har nok gått litt opp og ned de siste årene, og dette har blant annet noe med konkurrerende tilbud og hvordan arrangementet markedsføres å gjøre.

Over 100 påmeldte
Mønstringens overflytting til Sandvika teater har ført til at over 100 kreative barn og unge har meldt seg på, og Moe sier at de i år har fått med seg store dansegrupper og flere kunstnere.

— Dette har nok også gjort at en del soloartister synes det er hyggeligere å delta. Vi har en spennende og trygg arena – her skal man kunne opptre i en profesjonell setting med flinke teknikere, og motta en vurdering i enerom av et proft dommerpanel.

Teateret har plass til nesten 300 personer, og selv om ingenting har blitt bestemt enda, håper Moe at mønstringen skal finne sted der neste år også – med et mål om å få med 200 deltakere i 2012.

Mindre intim setting
Overflyttingen av UKM skjer på initiativ av Ungdomstjenesten i Bærum. Tjenesteleder Berit Inger Øen sier at det vil bli foretatt en evaluering etter årets arrangement før det blir avgjort om Sandvika teater kommer til å forbli mønstringens faste arena i årene frammover. Selv om hun stiller seg positiv til flyttingen, sier hun at det likevel finnes en negativ side:

— I Sandvika teater er det plass til flere mennesker. For mange band kan nok Musikkflekken oppleves som et mer intimt lokale der de får mer kontakt med publikum.

Stengt for kommentarer.