Inspirerende knipsing

26. januar 2011 23:30 av Birgitte Brøtmet 

Fotomesser har blitt et naturlig møtested for entusiaster, og fjortende til sekstende januar ble Nord-Europas største fotomesse avholdt i Lillestrøm. Messen kunne by på åtte fotoutstillinger, foredrag og 76 stands.

- Vi på standen har møtt alt mellom super-entusiaster og helt nybegynnere som ønsker å starte med et enkelt digitalkamera. Det har også vært en del familier her.

Jonas Bjørneby fra Casio kan fortelle om et vidt spenn i de besøkende på messen. Unge, familier og pensjonister har alle en interesse for foto, enten de var på messen for å få inspirasjon, høre på foredrag eller få med seg nyheter og tilbud fra utstillerne. Andre stakk innom fordi de hovedsakelig var på reiselivsmessen, som ble holdt samtidig.

- Mange visste ikke om fotomessen, men stakk innom av nysgjerrighet siden de allikevel var på reiselivsmessen.Her fant de mye spennende, og endte opp med å handle utstyr.Kombinasjonen med reiselivsmessen passet veldig bra.

Økende interesse
Messen kunne by på et bredt utvalg av utstillere, blant annet Casio, Nikon, Fujifilm, Canon og andre viktige aktører innenfor foto. Ifølge Bjørneby var Casio til stede på messa for å fremme interessen for foto, og han mener dette er noe alle aktører innen foto kan bidra med.

- Det er viktig å ha lyst til å ta bilder, og dette er noe vi ønsker å oppmuntre alle til å gjøre. Interessen for foto er allerede stor, men vi vil bidra til å gjøre den enda større.

Foto i Antarktis
Mange av de besøkende fant inspirasjon i fotoutstillingene og foredragene. Alexander Solås Hansen tok turen innom for å få med seg foredraget om fotografering i Antarktis.

- I dag er jeg mest her for å titte. Jeg har drevet litt med fotografering, men har nå planer om å gå over til videokamera. Foredraget om Antarktis hørtes veldig spennende ut, ettersom jeg har lyst og planer om en reise dit.

Det var mye å lære om foto i løpet av de tre dagene. På to scener foregikk det foredrag om blant annet bilderedigering og tips til bedre bilder, samt at noen av utstillerne snakket for de besøkende. Blant disse var Jonathan og Angela Scott med foredraget om Antarktis.

Inspirerende fotokunst
Blant fotografene som stilte ut bilder var blant annet Bjørn Opsahl, Frans Lanting, Margaret M. de Lange og Bingo Rimer. Til sammen ga disse en variert og spennende utstilling, med natur, mote, mennesker eller abstrakte motiver på lerretet. De som ble inspirert til å ta egne bilder kunne finne nok av tilbud på det meste innen foto.

- Når jeg ser disse bildene tenker jeg at jeg ikke har sjans til å konkurrere. Det krever mange år med trening og erfaring for å ta bilder som disse. I dag holder jeg meg til å se på bilder og utstyr, og snakke med utstillerne. Det er mye nytt utstyr å se, og hos de fleste standene går det i speilreflekskameraer og fotoredigering.

Stengt for kommentarer.