Jobber frivillig under VM

26. januar 2011 23:47 av Karstein Sollid 

23. februar går startskuddet for ski-VM i Oslo. 2200 menn og kvinner i alle aldre skal delta som frivillige funksjonærer, men det er fortsatt noen ledige plasser igjen.

– Vi rekrutterte ca. 1200 til prøve-VM i fjor, og fikk inn ca. 1000 nye til selve VM i år. Av ulike årsaker har en del av disse nå trukket seg, slik at i noen funksjoner trenger vi nye folk, sier HR/funksjonærsjef for Oslo ski-VM 2011, Mari Rosenvinge Nygaard (44).

Hun forteller at det er mange forskjellige oppgaver som blir løst av de frivillige, som for eksempel vertskap for gjester, publikumsservice og arrangørstøtte.

– Det er helt avgjørende å få med frivillige til et slikt arrangement. Vi har ikke økonomi til å lønne over to tusen personer i ti-tolv dager, forteller hun, og legger til at du som frivillig vil få veldig mange gode minner, og følelsen av å være med på noe stort.

Rosenvinge Nygaard forteller at Lonely planet har satt ski-VM i Oslo på sjetteplass på sin liste over de ti beste tingene å få med seg i år.

– Da jeg så det, forsto jeg virkelig hvor stort dette er, sier hun.

Mer enn bare ski
En av dem som skal delta som frivillig funksjonær er Pavan Saeed (23). Jusstudenten har satt av tid til å jobbe gratis med å arrangere årets begivenhet i Oslo.

– Jeg håper det blir en lærerik og gøy opplevelse, sier hun, og forteller at hun og de andre frivillige blant annet har lest seg opp på VM, og tatt en test på Internett.

Saeed er ikke så veldig interessert i ski, men er mer opptatt av det kulturelle, og folkefesten som følger med et slikt arrangement.

– Jeg gleder meg til å møte nye folk, og snakke engelsk. Jeg trives i internasjonale miljøer, og tror jeg kommer til å få minner for livet, sier hun.

Saeed skal jobbe som ”runner” for NRK og et tysk tv-selskap under VM.

– ”Runner” betyr vel at jeg skal være en ”slave” for dem under mesterskapet, og får gjøre mye forskjellig, men jeg går til det med en positiv innstilling, sier hun.

110 prosent folkefest
Svein Spiel Valbrek (56), skal også jobbe som frivillig under VM. Hans oppgave består av å sikre arrangementområdet.

– Frivillighet har alltid vært, og vil alltid bli det som driver idretten, sier han.

Spiel Valbrek har tidligere vært aktiv skihopper, hopptrener, og er nå hoppdommer. Han ser frem til både spennende konkurranser og renn, og det som skjer utenfor løypene, med blant annet kunst- og musikkarrangementer i sentrum av byen.

– Som frivillige må vi være villige til å ta på oss nye oppgaver, og snu oss rundt når noe skjer. Vinner Northug blir det full fart; 110 prosent folkefest for folk flest.

– Dette blir tolv hektiske og opplevelsesrike dager som vil gå inn i Norges fra før gode skihistorie, sier han, og legger til at han gleder seg vannvittig til det braker løs.

Stengt for kommentarer.