Matfest i Vika

26. januar 2011 22:46 av Marte Korsbrekke 

Interessen for å kjøpe mat rett fra bonden har økt kraftig den siste tiden. Lørdag 26. februar arrangeres årets første Bondens marked i Oslo.

Bondens marked- Bærums Verk

Stemningsbilde fra Bondens marked. Foto: Bondensmarked.no

– Vi tror at publikum under ski-VM vil finne det spennende med bønder og lokalproduserte matvarer i byen. Det er en av grunnene til at vi regner med trengsel rundt bodene på Bondens marked denne helgen, sier Siv Heia Uldal, markedskoordinator for Bondens marked.

Markedet i Vika Terrasse er det første av alt 36 Bondens markeder som skal finne sted i Oslo dette året.

– Stadig flere er opptatt av råvarenes opprinnelse, de er opptatt av miljø og ønsker derfor å kjøpe av “naboen”, sier Uldal.

Naturlig
Anne Karin Bodahl (49) er fast inventar på Bondens marked i Oslo. På hennes stand kan du blant annet meske deg i opptil 58 sorter gelé og syltetøy, økologiske andeegg og naturlige hudpleieprodukter.

– Mye bær og lite sukker, nesten ikke konserveringsmiddel, det er konseptet mitt. Jeg brenner etter å kunne gi kundene mine høy kvalitet, håndlaget fra bunnen. Det handler om miljø og dyrevelferd, sier Bodahl.

Kvalitet som teller
De to siste årene har Bondens marked hatt en dobling i omsetningen. I fjor omsatte produsentene for ni millioner kroner bare på markeder i Oslo.

– Vi merker at folk er opptatt av både økologisk mat og råvarenes opprinnelse. De er opptatt av miljø og ønsker derfor å kjøpe av “naboen”. Minst mulig tilsetninger i maten er også viktig for veldig mange. Men til syvende og siste er det kvalitet som teller. Våre produsenter leverer kvalitet i ypperste klasse.Alt dette får kundene våre, sammen med en hyggelig prat med bonden. Derfor tror jeg Bondens marked er en stadig større suksess, avslutter Uldal.

Produktopplysning
Jeanette Pedersen (33) er en av mange som teller ned dagene til Bondens marked inntar hovedstaden.

– Jeg ser virkelig frem mot å kunne handle mat og spesialprodukter som ikke er så lett å finne i butikken. Og ikke minst å slå av en prat med produsenten og få vite hvor og hvordan maten er produsert, sier Pedersen.

Bondens marked kan du nyte til det fulle i Vika Terrassen 26.februar Åpningstider: kl. 11-16.

Stengt for kommentarer.