De sterke gutta

28. januar 2009 10:22 av Inger Lise Walle 

Da kampen stod mellom hvem som var det sterkeste kjønnet, var det gutta som trakk det lengste strået. Det kvinnelige publikummet påstår at det kun var flaks.

Morten Alexander Djupvik og Seventh Fee

Morten Alexander Djupvik og Seventh Fee

Fire lag var klare til kamp, to guttelag og to jentelag. Rytter som Morten Alexander Djupvik, Mathilda Larsson og John Hichey skulle kjempe om tittelen, det sterkeste kjønn.

- Vi heier på jentene, sier Anna Bjertnes Frøyse (11) og Liv Berit Økberg (11). De syntes denne typen konkurranse er kjempe moro, og følger ivrig med.

Feminin stemning

Ettersom rundt 80 prosent av publikum var jenter, var det klart damelagene som fikk mest oppmerksomhet. Høylytte sukk gav gjenlyd i hallen hver gang en bom falt i bakken, men gikk en ekvipasjen klar fikk den jublende applaus.

I konkurransen var det om å gjøre å ha færrest feil innenfor laget. Hvert lag hadde fire ryttere og hver ekvipasje skulle ri igjennom banen på under 60 sekunder. De to lagene med minst feil gikk videre til finalen, der skulle det ris både fort og feilfritt.

Nesten i boks

Etter første omgang var gutta klart best, men jentene tok seg sammen og så ut til å ha seieren i lomma i finalen. Mannfolka hadde hele åtte feilpoeng etter de to første ekvipasjene, damene på deres side hadde to feilfrie. Det var først da Ole Kristoffer Meland hadde en aldri så liten prat med Connie Bull, at lykke snudde. Med hesten Liberace feide hun ned to bommer, og dermed lå kvinnene likt som guttene, begge med åtte feil. Det var da opp til norske Jan Auen Hafskjold, og svenske Mathilda Larsson å avgjøre det hele.

Spennende avslutning

Hafskjold med hesten sin Lapdance var først ut. To ganger holdt han på å rive, men med noen gode feer med store muskler på sin side ble bommene liggendes. Dermed kunne ekvipasjen juble for en feilfri runde på 46, 53 sekunder. Absolutt mulig å slå. Derfor gav Mathilda Larsson alt. Med god margin seilte hun over flere hinder, dessverre holdt det ikke gjennom hele løypa. To riv fikk hun, og med det gikk seieren til gutta.

Under premieutdelingen kom sannheten høyt og tydelig fra tribunen da en jentestemme ropte av full hals: Det var kun flaks.

Comments

2 kommentarer to “De sterke gutta”
  1. Kirsten O.T. Froland sier:

    Utrolig morsomt å lese denne! Var å tittet på selv, skal si du har fanget stemningen Inger Lise Walle.

  2. Merete sier:

    Det var jo det, kun flaks;)Den konkurransen er alltid like morsom. Elsker forresten bloggen din, moro å lese ting fra deg et annet sted også.