Klare til å rocke publikum

26. januar 2011 22:46 av Elise Hellem Ratvik 

Suksessmusikalen We will rock you har norsk premiere på Folketeateret torsdag 27. januar.

- Det blir helt fantastisk, folk er i ekstase, sier Eivind Dundas Andresen (28) som spiller rollen som Brit.

Musikalen har gått sin seiersgang i Stockholm, og er nå klar for å innta Oslo og den gamle operaen ved Youngstorget. Produksjonen og ensemblet er hentet fra Sverige, men hovedrollene blir spilt av dyktige, norske skuespillere. Andresen er en av åtte nordmenn i oppsetningen, og gleder seg til premieren.

- Handlingen i We will rock you er lagt 300 år fram i tid, i en verden hvor individualisme er forbudt. En gruppe som kaller seg Bohemene har samlet seg, og kjemper for å bevare rocken. Brit er en slags leder for denne gruppen, og er besatt av å finne en såkalt ”drømmer” som kan hjelpe dem, forteller Andresen om rollen som rebell ikledd kilt og vikingkostyme.

Påkostet rockekonsert
We will rock you er en stor produksjon, som så dagens lys i London mai 2002. Musikalen er laget rundt bandet Queens musikk, og er en hyllest til rocken. En lysrigg av dimensjoner, røyk, laser og spesialeffekter er bare noen av de tekniske finessene publikum kan glede seg til.

- Det er så mye teknikk at Folketeatret i utgangspunktet ikke hadde nok strøm til å drive det, sier Andresen

Han er utdannet artist, og har mange store oppsetninger bak seg. Likevel sier han at han aldri har vært med på noe lignende.

- Det er et høydepunkt i karrieren min, og det er ikke sikkert jeg vil oppleve noe lignende igjen. Vi får leke rockere hver dag, og det er som å spille en kjempestor rockekonsert!

- Alle har et forhold til Queen
Den britiske rockegruppa Queen hadde sin storhetstid på 70- og 80-tallet, og svært mange har vokst opp med musikken.

- Jeg husker ikke nøyaktig når Queen kom inn i livet mitt, men musikken har alltid vært der, sier Andresen.

- Queens musikk er teatralsk, og passer godt inn i en musikal. Selv så jeg oppsetningen i London i 2005, og det var en fantastisk opplevelse. Det blir gøy å gjøre det selv, og jeg håper publikum sitter igjen med samme gode følelsen som jeg gjorde da jeg så den. Dette er en gladmusikal hvor publikum er med hele veien. Det er en fantastisk følelse å gjøre folk glad!

Musikalen ble skrevet for ti år siden, etter ønske fra de gjenlevende medlemmene i gruppa. Det er en jukebox-musikal, hvor historien er laget etter eksisterende sanger. Disse har blitt svært populære fordi de når ut til alle som kjenner musikken. Mamma Mia og We will rock you er begge sett av et titalls millioner mennesker etter årtusenskiftet.

Musikken har en mening
Vegard Kristiansen (24) så den første, store prøveforestillingen av musikalen to dager før premieren.

- Det rocker! Det er noen fantastiske vokalister med. Historien er kanskje litt tynn, men musikken har en mening. Alle sangene betyr noe.

Kristiansen er selv artist, og har tidligere jobbet med flere av skuespillerne i oppsetningen. Han forteller at han føler seg privilegert når han ser hvor dyktig den fargerike gjengen på scenen er.

- Det er stort å ha jobbet med denne gjengen. Artistene briljerer!

Musikalen spilles i to måneder, med fem forestillinger hver uke fra torsdag til lørdag.

Foto: 2entertain

Stengt for kommentarer.