Vil ha publikummet tilbake til Levanger

26. januar 2011 21:10 av Ane Kamilla Hallset 

Med planer om ny kino tar Levanger opp kampen om å være Nord-Trøndelags kinoby.

- En ny kinosal vil bety et større og mer variert tilbud på filmsiden, sier kultursjef i Levanger kommune, Odd Håpnes

Håpnes opplyser om at de vil komme med forslag om en ny kinosal med 60-65 sitteplasser, i forhold til dagens sal som har 218. Den er tenkt å skulle være under bakken, mellom Festiviteten og Musikkens hus.

- Jeg er overbevist om at en ny kinosal vil føre til at flere filmer blir vist.

Festiviteten har allerede startet med enkelte forbedringer. I desember 2010, tre år etter Verdal, ble den nåværende kinoen digitalisert.

- Digitaliseringen har utvilsomt vært positivt. De første tre ukene i januar hadde vi dobbelt så stor omsetning som året før.

I tillegg så vil de i løpet av januar oppgradere med nytt lydanlegg og foajeen vil bli ombygd. Der skal det bygges en kiosk og Håpnes opplyser om at utstyr allerede er bestilt.

- Alt dette vil hjelpe til med å få levangerpublikummet tilbake, men det vil nok ta litt tid før alle får det med seg, og før folk endrer sine vaner.

Likevel tror Håpnes på en bedre fremtid for Festiviteten.

- Festiviteten har gått på lavbluss de siste to-tre årene, men jeg tror vi vil se en betydelig større omsetning fremover.

Flere forslag
Berg Eiendom skal legge frem et forslag nummer to om en helt ny kino på Moan-området.

- Nye kinomuligheter vil bety mye for lokaliteten på Levanger. Spesielt for den yngre garde som trenger skyss til Verdal. Med ny kino så tror jeg innbyggerne vil foretrekke å se kino på Levanger, forteller styreformann, Arild Berg.

Berg opplyser om at det er Levanger Kommune som har kommet med ønsket om ny kino. I deres skisser er det foreløpig planlagt to saler.

- For vår del så håper vi å kunne starte med byggingen så fort som mulig, men det er kommunen som skal bestemme når og om det blir. Bare ett av forslagene blir valgt.

Vil støtte Levanger
Camilla Sivertsen Lello tror også at ny kino vil lokke tilbake levangerpublikummet. Hun håper på en mer moderne kino, for det er grunnen til at hun som oftest drar til Verdal for å se de nyeste filmene.

- Utstyret der er generelt bedre og utvalget større, men hvis de kommer med forbedringer her i Levanger, så vil jeg nok foretrekke å se kino her. Og jeg vil selvfølgelig støtte Levanger når de kommer med et så bra foretak.

Forslagene legges frem for kommunen 9. februar.

Stengt for kommentarer.