Ski-VM blir et kulturelt næringsmarked

26. januar 2011 18:51 av Michelle Løken 

Ski-VM er på vei til å bli et stort marked for alle norske brands. Nå dukker de opp for å vise verden litt av Norge.

- Ja absolutt mener vi dette er god marketing. Om det gir noe penger under selve VM vet jeg ikke, men reklamen er god i hvert fall, sier grunnleggeren av Moods of Norway, Jan Egil Flo.

Moods of Norway er en av mange norske brands som skal ha sin egen oppvisning under Ski-VM.  Ryktene sier at de har hyret gamle norske skihelter til å gå på catwalken for å vise frem den nye kolleksjonen Winter Wonderland. Moods of Norway bekrefter dette, men ønsker ikke å fortelle hvem som kommer til å bli sett på catwalken.

- Vi har et stort show hvert halvår i Oslo, og i år ble vi kontaktet av VM-komiteen som spurte om vi kunne tenke oss å ha åpningsshowet, noe vi mente var en veldig god idé. Hvem som går er forløpig hemmelig, men catwalken kommer til å være på universitetsplassen, der alle de andre innslagene også vil finne sted, forteller Flo

- Det at Moods of Norway er en del av åpningsshowet, er fordi at de lager spektakulære show og det er det eneste typiske norske klesmerke vi har. Likevel er det viktig for oss å få frem at de bare er en del av et skreddersydd show, på lik linje som Madcon skal opptre, forteller PR og informasjonssjefen for Ski-VM, Nina Horn Hynne

Promoterer Norge atter en gang
Ikke bare Moods of Norway har fått spørsmål om å stille opp med underholdningen. Duoen Madcon skal også stille opp med sitt, dette vil bli andre gangen på under et år at Madcon skal ha en opptreden for flere nasjoner i Norge.

Madcon forteller om suksessen sin i Tyskland og gleder seg stort til turneen de skal ha senere i år. De ønsker forøvrig ikke å si noe om hvordan VM-showet og konserten kommer til å utarte seg, men oppfordrer alle til å komme og ta en titt.

- Vi anser jo såklart det å få være med på å åpne VM som god promotering, men det er ikke det viktigste for oss. Vi opptrer fordi vi synes det er morsomt og gøy, om vi får flere fans med på kjøpet så er det bare en bonus, forteller duoen

Skreddersydd program
Under VM-arrangementet skal det holdes gratiskonserter hver kveld. Forutenom Madcon, kommer også Vamp, Valkyrien Allstars, Katzenjammer og Polka Bjørn & Kleine Heine.

- Kulturprogrammet har blitt jobbet mye med, og det har gått i samarbeid med kultursjefen og Sony Music Entertainment, som da har hjulpet oss med å booke artister. Ingenting i dette programmet er tilfeldig, det er plukket frem for å vise Norge på sitt beste, avslutter Hynne

Stengt for kommentarer.