Bingo er ikke kun for kjerringer

26. januar 2011 14:42 av Marte Borg 

På utestedet Blå i Oslo gjør Ronny Haugeland (34) et verdig forsøk på å vekke de unges bingosjel.

– Jeg har lenge latt meg fascinere av de gamles fritidssysler. Eller snarere, hva de gamle gjorde før i tiden for å få tiden til å gå. De gikk for eksempel på fritidsklubb, lyttet til radio og spilte bingo, sier Ronny Haugeland.

Hvis du var en av som trodde at bingo kun var for folk i 60- årene, tar du feil. Med virkemidler som skrøner, prat, vitserier og en og annen allsang, i tillegg Herb Alpert som bakgrunnsmusikk, har Haugeland truffet et retrolengtede publikum som setter pris på denne enkle formen for underholdning.

– Det har vært naturlig for meg å krydre bingoen utover det at gevinstene er ostepop-poser og hekleduker, sier Ronny.

Bingoen tar plass på utestedet Blå i Brenneriveien Oslo, så det er ikke uvanlig at publikum blir lite grann på en snurr. Det er heller ikke å skyve under teppet at bingoverten selv nyter alkoholens gleder på bingopodiumet.

– På denne måten blir publikum og jeg ett, forklarer Haugeland.

Attraktivt
Annenhver onsdag på Blå er det både gjengangere, men like ofte nye fjes som vil utforske dette enkle spillets gleder. Selv mener Ronny at en perfekt bingoaften består av nettopp dette.

– Når stedet er fylt til randen av stamgjester og like mange nye folk som lar seg overbevise av at denne underholdningsformen er verdt flere besøk, sier Ronny.

Når en rosa ball triller ut fra bingotrommelen runger det et høyt og gledelig SKÅL fra deltagerne rundt omkring i lokalet. Fellesskålene er ikke et ukjent fenomen på denne bingoen.

– Ekstra perfekt er det om min egen diksjon og formuleringsevne er overmåtelig bra, sier Ronny.

Janne Alvilde Huun (20) og Catharina Gunvaldsen (21) fra Sandefjord har med tiden blitt flittige tilhengere av Haugelands velvalgte gloser og enkle, men gode humor.

– Onsdagene våre er satt av til denne bingoen. Ukens høydepunkt om jeg kan kalle det for det, sier Catharina.

Selv har Janne og Catharina aldri vunnet så mye som en eneste ostepop, men det bryr de seg ikke om. Det er nemlig ikke premiene som trekker dem til bingoen Blå.

– Bingokongen Ronny! Disse kveldene hadde ikke vært stort uten ham, avslutter Janne.

Stengt for kommentarer.