En verden av apps

26. januar 2011 13:33 av Camilla Lingaas 

Det er helt genialt! Jeg trenger jo ikke data lenger, forteller Amalie Espedal Vossgård (19).

Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

Spill, underholdning, sosialt nettverk, musikk, reiser, sport, helse og livsstil, nyheter, fotografi, bøker og medisin er bare et fåtall av de applikasjonene man kan få når man har iPhone og operativsystemet android.

Populært
Du kan lære deg å lage mat og du kan til og med måle pulsen din. Noen apps koster penger, men ofte er de gratis. Det koster penger for å oppgradere til ”pro”, som er en bedre versjon av gratis-appen.

- Jeg har blant annet trenings-apps og mat-apps, slik som mynetdiary.com. Det er en app hvor jeg legger inn alt jeg spiser også kan jeg finne ut hvor mye proteiner det inneholder. Deretter kan jeg regne ut hvor mye jeg vil gå ned eller opp i vekt. Der logger jeg inn daglig, forteller Amalie.

Det finnes også trenings-apper med videoer. Blant annet Ebay for iphone, og vg-app for iPhone, samt facebook og twitter-apper.

- iPhone er fantastisk. Apple har samarbeid med Nike, og det passer meg bra fordi jeg har Nike-sko, og de kan kobles til iPhonen og se hvor langt jeg løper.

Selger mer
Adrian Selheim (21) er deltidsarbeider på Expert Vestkanten, og merker en markant økning av iPhones og mobiler med android etter at apps ble populært.

- Mange kjøper de telefonene på grunn av appsene man kan få, forteller Adrian.

Han forteller at han selv personlig bare bruker spill applikasjoner på mobiltelefonen.

- Jeg tror på ingen måte at appsene overtar internett. Apps har ikke den samme funksjonen som internett, apps er akkurat det samme som programmer på en pc, avslutter Selheim.

Det lille ekstra
Stian Meeren (20) mener at apps er fint tidsfordriv når man sitter på bussen.

- Jeg bruker apps fordi de gir en liten ekstra glede i livet. Fra hjelpsomme ting som synkroniserings applikasjoner til morsomme spill som ”Angry Birds”, sier Stian Meeren.

Flere har kastet seg på applikasjonsbølgen. Google, Microsoft, Palm og flere har åpnet sine egne appstores. Det spås at det totale applikasjonsmarkedet vil være verdt rundt 15 milliarder doller – 97 milliarder norske kroner – innen 2015.

Stengt for kommentarer.