Studenter med frivillighetsånd

26. januar 2011 13:13 av Charlotte Wallin 

Mange studenter velger å bruke store deler av studietiden sin til frivillig arbeid i diverse organisasjoner.

Foto: Charlotte Wallin

Studentorganisasjoner rundt om i Bergen har nå opptak av nye medlemmer. Mange søker seg inn, og bruker mye av fritiden sin på å jobbe ubetalt for disse. Dette kan gå ut over skolearbeidet, men for noen kan det lønne seg i lengden.

Større omgangskrets

Hvorfor studentene velger å bruke mye av fritiden sin på noe de ikke får betalt for er det flere grunner til. Siri Vik Bakken(20) jobber i serveringen på Det Akademiske Kvarter, og for henne var valget enkelt.

- Først så tenkte jeg at om jeg begynte å jobbe her i helgene, ville det føre til mindre drikking på meg, ler Bakken.

- Men jeg ville jo også få en større omgangskrets, og så på dette som en ypperlig mulighet, forklarer hun.

Siri Vik Bakken serverer mat og drikke til studenter og andre som ramler innom Stjernesalen på Kvarteret. (Foto: Charlotte Wallin)

Bakken er student ved Universitetet i Bergen, hvor hun holder på med første året i sin bachelor i engelsk. Hun merker til tider at det kan være vanskelig å balansere skole og sitt verv på Det Akademiske Kvarter

- Det har en tendens til å ta tiden bort ifra studiene. Ikke nødvendigvis fordi jeg jobber så mye, men fordi jeg har fått så mange venner i den tiden jeg har jobbet her. Jeg blir ofte sittende her en hel dag sammen med venner, uten at jeg en gang har jobbvakt den dagen, forteller 20-åringen.

Mer arbeidserfaring
Innsats i studentorganisasjoner kan gi flere arbeidserfaringer, noe som kan være en bonus om man vil jobbe i samme yrke senere i livet. Sjefsredaktør i studentavisa Studvest, Anders Jakobsen ville lære noe nytt.

- Jeg ble i hovedsak med i Studvest fordi jeg ville få journalisterfaring og lære meg å skrive noe annet enn akademiske tekster, forklarer Jakobsen.

Da Jakobsen stilte som sjefsredaktør så han muligheten til å kunne påvirke avisas fremtid. Han har tatt seg et friår fra studiene, men mener det absolutt er mulig å være både student og aktiv med frivillig arbeid samtidig.

- Jeg er midt i PPU-studiet, men tar permisjon det året jeg jobber som redaktør i Studvest. Arbeidet med avisen har tatt en del timer hver uke, men det har fortsatt latt seg gjøre å være fulltidsstudent og ha deltidsjobb samtidig.

Jakobsen tror og at hans innsats i studentavisa vil slå positivt ut når han skal ut i jobbmarkedet.

Ser bra ut på CV’en
Anders Nyland, sjefsredaktør ved Bergensavisen(BA) ser på det som veldig positivt når en har frivillig arbeid på CV’en, til tross for at det kan ha tatt litt tid fra studiet.

- Deltagelse i frivillig arbeid signaliserer engasjement, interesse og evnen til å fokuserer på flere områder samtidig, hvilket er positive egenskaper, forteller Nyland.

Stengt for kommentarer.