Battler om den gjeveste prisen

26. januar 2011 15:44 av Linn Skulstad 

Fra 11. februar er kampen igang på Hard Rock Cafe. Annehver fredag i ti uker fremover skal ti band konkurrere om å vinne en turnétur til Manchester.

– Dette er en kjempemulighet for oss til å vise det vi kan for et nytt publikum. Det er få sjanser der ute, men denne kan bli vår største, sier Linn Andersen, vokalist i Baby Hollywood.

– Vi vil vise at vi brenner for dette, og se at publikum setter pris på musikken vår, legger gitarist Alexander Markovac til.

Det var for ni måneder siden det hele startet. Baby Hollywood, som da kun bestod av tre gutter med en grei vokal, følte de manglet noe. Det var her Andersen fikk sin plass.

Bandet består i dag av Linn Andersen (vokalist), Alexander Markovac (gitarist), Fredrik Offerlind (bassist) og Magnus Kjeldsrup (trommeslager). Sammen spiller de det de omtaler som pop-rock med innslag av punk.

Springbrett
Baby Hollywood er allerede godt scenevant, selvsikker og målrettet. De er spent på utfallet av konkurransen og håper at musikken er noe de en gang kan leve av.

– Denne konkurransen er et springbrett for oss og det er viktig å gjøre det bra. Vi føler vi har gode låter, masse energi og utstråling, og derfor er vi gode nok til å kunne vinne, sier Andersen.

– Å kunne drive med dette på heltid betyr frihet. Frihet til å gjøre det vi brenner for, sier Markovac.

Scene og muligheter
Konkurransen som går under navnet ”Battle of the bands” er i regi av Radio Metro og Hard Rock Cafe.

Før jul var fem band i ilden. Nå gjenstår det ti band som skal bevise hva de er gode for, og med opptreden følger det to hovedkriterier.

– Bandene må kunne levere musikalsk og ha stort engasjement, og i tillegg må de kunne markedsføre seg selv, sier Karianne Kaarby fra markedsavdelingen i Radio Metro.

– Denne konkurransen skaper muligheter. Vi gir bandene en scene og en mulighet til å gjøre det de selv vil gjøre, legger Elisabeth Fanum til, også fra Radio Metros markedsavdeling.


Det er likevel ikke alle som er like positiv til musikkonkurranser.

– Det er altfor mange konkurranser, og stort sett er det aldri noen av disse som lyktes i etterkant. At man konkurrerer i musikk blir bare feil, sier Tore Stemland, redaktør og rockehistoriker.

– Dessuten er konkurranser en uting som selv ikke tabloidpressen bryr seg nevneverdig om, med mindre det er Idol eller MGP det er snakk om, legger Stemland til.

Manchester opptreden
Vinneren av konkurransen får et gratis opphold i Manchester.

I Manchester blir de premiert med sin egen turnébuss og får igjen holde sin egen konsert på Hard Rock Cafe .

– Manchester er en musikkby med gode fasiliteter tilrettelagt for bandet, forteller Fanum.

– Det er jo ikke noe bedre enn å bli premiert med å holde sin egen konsert i en annen by på enda en ny scene, sier Kaarby.

Internasjonal konkurranse
Selv om konkurransen kun er internt for Norge finner den likevel sted i andre steder i verden. I Seattle, Washington i USA gjør nok et band seg klar for battle.

Chase Thompson og Tyler McMullen er medlemmene bak pop bandet Goodnight Argent. For dem er ikke premien det viktigste, men selve muligheten til å kunne opptre.

– Vi vil vise frem musikken vår som skiller seg ut fra annen pop-musikk og nå ut til lytterne, sier Thompson.

De legger likevel ikke skjul på at det å vinne vil bety mye for dem.

– Vi hadde blitt super gira! Det ville vært et nytt steg i riktig retning for oss, sier McMullen.

For mer informasjon om konkurransen, gå inn på hjemmesiden til Radio Metro.

(Toppfoto: Baby Hollywood – selvsikre og klare for å rocke Hard Rock Cafe. Foto: Liam Teal)

Stengt for kommentarer.