Platedebuterte med fest på Gamla

26. januar 2011 15:16 av Håvard Ruud 

Foto: Johannes AndersenCall For Riot slapp nylig sin første plate, Love at First Fight, og håper nå at karrieren skal skyte fart.

- Nå skal vi spille videre, og promotere bandet med den nye plata. Vi vil spille så mange konserter som mulig, drømmen er å leve av musikken, sier gitarist og vokalist Siv Tove Kvalerberg.

Lørdag 15. januar hadde Call For Riot invitert til releaseparty på Gamla i Oslo, og for et stappfullt lokale leverte bandet et forrykende show til publikums begeistring.

På gamlemåten
Bandet ble dannet i 2006, og består av Siv Tove Kvaleberg, Heidi Kristine Berge, Tore Kvilhaug og Håkon Amundsen.  Tiden fram til plateslipp har de brukt på å finne sin egen ”sound”, lage låtmateriell og sette de sammen til sanger.

- Vi har brukt to år på å spille inn plata. Vi har gjort absolutt alt selv, innspilling har vi gjort i vårt eget studio. og redigering av låtene har vi gjort hos venner, sier trommeslager i bandet Heidi Kristine Berge.

Bandet gir ut CDen på eget selskap og  foreløpig har bandet ikke satset på digital distribusjon, og solgte fysiske CDer selv på konserten forrige uke.

- Det er noen lisenser og greier som ikke er på plass, så foreløpig gjør vi alt ”the old way”, forteller Kvaleberg.

Mye energi
Bandet er kjent for gi alt på scenen, og sparte ikke på noe under konserten på Gamla. Midtveis i konserten knuste gitarist Tore Kvilhaug gitaren sin som Paul Simonon fra The Clash knuste sin bassgitar på coveret til dobbelalbumet London Calling.

- Vi har noen trofaste fans som alltid stiller opp og lager liv. De er alltid der og støtter oss, forteller Kvaleberg.

Drømmer om turné
Bandet fra østkanten i Oslo er glad i å spille live, og har spilt på Gamla flere ganger, men etterlyser flere spillesteder i Oslo.

- Det er alt for få rockesteder i Oslo. Vi liker godt å spille her på Gamla eller Elm Street eller Skuret, men skulle gjerne hatt enda flere steder, sier Kvaleberg.

For å spre sitt rykte håper bandet å få til en turné i løpet av året, og ambisjonsnivået er høyt.

- Vi har lyst til å dra på en liten turné i Norge, på kanskje en uke eller to, for å spre musikken vår også utenfor Oslo, forteller Berge.

Kommer til å ta av
Mats  Bjørgvik kaller seg selv blodfan av bandet, og sier han reiser fra Tønsberg for å se dem spille.

- Jeg liker det jeg ser veldig godt. Konserten i kveld var knallbra. Dette bandet kommer til å ta av snart, sier Bjørgvik.

Stengt for kommentarer.