Drillo overrasket igjen

27. januar 2009 18:21 av Pål Magnus Tømmervold 

I dag tok Egil “Drillo” Olsen ut sin første landslagstropp for Norge siden nederlaget for Italia i 1998. I kjent stil ble det igjen en tropp med spennende overraskelser.

– Vi har jobba godt inn mot kampen mot Tyskland, der vi har pratet med mange trenere og spillere rundt om. Vi er bra forberedt selv om vi gjerne skulle hatt mer tid, fortalte Drillo i kampen mellom Vålerenga og Skeid sist uke.

nff1Landslagssjefen sa seg av den grunn fornøyd med selve sonderingen av potensielle spillere til kampen mot Tyskland. Utgangspunktet for troppen var de 43 spillerne som var inne i fjor, men at det på bakgrunn av dagens uttak også viser seg at Drillo har plukket ut spillere som aldri før har spilt med flagget på brystet på seniornivå. Det gjelder Bodø/Glimts Mounir Hamoud, Vikings Børre Steenslid og Aalesunds Tor Hogne Aarøy.

Det er spillere med ekstremferdigheter, noe Drillo alltid har hatt en forkjærlighet for. Hamoud regnes for å være en av tippeligaens hurtigste spillere, Steenslid en tøffing, mens fyrtårnet Aarøy på 203 cm vinner det aller meste i lufta. Egenskaper som absolutt var kjennetegnende for det norske landslaget sist gang Drillo var i manesjen, og som bidro til at vi på et tidspunkt var verdens nest beste fotballnasjon i følge FIFA-rankingen.

Kreative spillere
Drillo har derimot lenge holdt kortene tett til brystet når det gjaldt aktuelle spillere til sitt comeback som norsk landslagssjef, og la ikke skjul på at han trosset det kalde vinterværet på Valle sist onsdag for å se statusen til tidligere landslagskaptein Martin Andresen og Daniel Fredheim Holm. Begge disse kom med i troppen som ble offentliggjort i dag.

– Fredheim Holm var god i førsteomgang. Det samme var Martin Andresen, som jeg har forstått har trent en god del. Han så bra ut i dag, og viste god arbeidskapasitet, sa Drillo under pausen i treningskampen på Valle.

Det er ingen hemmelighet at Drillo er svak for den kreativiteten Fredheim Holm besitter. Han mener Fredheim Holm passer best i en spissrolle, men også som et alternativ på venstrekanten. Andresen kan bli et naturlig valg som midtbaneanker i privatkampen mot Tyskland, hvis Drillos uttalelser skal tolkes i lys av denne kampen.

Når det blir spørsmål om hvilken formasjon han kommer til å foretrekke i tiden fremover, ønsker han ikke å si så alt for mye om dette.

– Jeg er ikke dedikert til noen formasjon, som mange trenere er. Om jeg kommer til å foretrekke 4-5-1 vet jeg ikke, fordi det kommer an på motstanderen og hvilke spillere som er tilgjengelig.

Drillo forteller han gleder seg til å lede Norge igjen, og at han ikke har forandret seg noe særlig fra den suksessfulle regjeringstiden som landslagssjef på nittitallet.

– Jeg var en moden mann på det tidspunktet, og det er jeg fortsatt,  smiler Drillo.

Skadet Moa så lillebror
På Valle var også skadeforfulgte Moa Abdellaoue, som denne gangen fulgte oppgjøret mellom Vålerenga- Skeid fra sidelinjen. “Moa” ville i følge Drillo vært selvskreven i troppen mot Tyskland, men som dessverre ikke rekker å bli restituert i tide.

Cufinalehelten fra i fjor kunne sammen med Drillo se lillebror “Mos” debutere i Vif- drakt mot gamle lagkamerater, som han herjet sammen med i andredivisjon i fjor. Moa gledet seg over at lillebror og talentfulle Dawda Leigh blir å finne i blått denne sesongen.

– Jeg håper og tror på at Mos lykkes i Vålerenga, mens Dawda utvilsomt er en morsom og god spiller. Vi kommer til å få mye glede av dem begge, forteller Moa.

For ordens skyld endte Vif-SKeid 2-0,  og Tyskland- Norge spilles 11.februar i Düsseldorf.

Comments

En kommentar to “Drillo overrasket igjen”
  1. Turid Lykseth Wik sier:

    Dette var proft. En verdig toppsak. Fine beskrivelser, variert og lekent språk, samtidig som du gir masse relevant informasjon. En fryd å lese! Merker at du er i sportsredaksjon.