Tiltrekkes av kvalitet

26. januar 2011 17:03 av Maren Ørn Ivarson 

Januarsalget er i gang, og kjente designere gjøres tilgjengelig for folk flest. Studenter har plutselig råd til merker som Acne, Marc by Marc Jacobs og Alexander Wang.

-Salgsplakater er god markedsføring for oss, da det trekker til seg nye kunder, sier Bodil Paulsen hos Vincci.

Nye kunder
-Våre stamkunder er ikke så interesserte i salget, fordi de venter på nyhetene. Derimot kommer blant annet studenter inn i butikken vår når det er salg. Vi opplever at de ofte blir positivt overrasket av butikken vår, da den er mer trendy enn de på forhånd hadde trodd, forteller Bodil.

-Vi opplever økt interesse for merkeklær, og dette krever mer av oss. Vi må hele tiden holde oss oppdatert på trender. Den store interessen kommer nok av at folk reiser mer, og at det er større fokus på mote i media og på internett, legger Bodil til.

Handler på salg
Hanne Wolland (16) er hos Vincci og handler for første gang.

-Jeg er på jakt etter en kjole, og så salgsplakatene i vinduet.  Vanligvis handler jeg hos kjedebutikkene, fordi jeg er skole-elev og ikke har råd til å kjøpe merkeklær. Jeg følger med i blader og er opptatt av kvalitet og passform, derfor handler jeg designerklær på salg. Spesielt sko og jakker er jeg villig til å gi en god del penger for, sier Hanne.

Økt salg
Vi har hatt en økning i 2010, spesielt desember var en bra måned for oss, sier Linn Arefjord Stamnes, daglig leder hos Retro. Hun legger til at interessen for januarsalget faktisk har sunket i forhold til i fjor. Hun mener grunnen trolig er at mange butikker har salg gjennom hele året.

-Vi opplever at folk er mer bevisst på hva de er ute etter, og at de er opptatt av kvalitet og snitt. De betaler heller litt mer for å få et plagg som varer, og som skiller seg ut. Folk kjøper ofte dyre kjoler og jobbklær, og billigere tilbehør. Vi tilpasser klærne og merkene ut fra behovet og interessen til stamkundene våre. Filippa K er for eksempel klassiske klær, og Acne mer moteklær, sier Linn.

- Våre kunder er stort sett mellom 25-40 år, og oppdatert på moter og trender. På salget kommer nye kunder, som ikke har vært hos oss tidligere, eller som har sett seg ut klær på forhånd, men ikke vil kjøpe dem til full pris, legger Linn til.

Bra klær til bra pris
Guro Valland (25) har nettopp kjøpt en bukse hos Retro. Hun kjøper designerklær på salg fordi det er bra klær til bra pris. Hun er opptatt av at klærne skal være klassiske, tidløse og ha god kvalitet.

-Til vanlig handler jeg klær hos H&M og Fretex, fordi jeg er student og ikke har råd til å betale full pris for designerklær. Jeg leser Costume og følger med på svenske moteblogger for å holde meg oppdatert på hva som er in i tiden. Det viktigste for meg er at klærne er fine og at jeg føler meg vel i dem. Derfor er kvaliteten og snittet viktig, sier Guro.

(Toppbilde: Butikken Vincci ligger midt i smørøyet, og frister kunder med store salgsplakater. Foto: Maren Ørn Ivarson)

Comments

En kommentar to “Tiltrekkes av kvalitet”
  1. Hanne sier:

    Likte svært dårlig denne artikkelen da jeg etter endt lesning ikke sitter igjen med en eneste idee om hvor i verden denne butikken ligger. Jeg som Oslo boer har svært lite interesse av å bruke tiden min på å lese/finne ut av noe om en butikk i eks Trondheim eller Stavanger. Dette burde vært skrevet langt opp i artikkelen, nevnt i det hele tatt.