Vil utvikle dansere

19. januar 2011 13:10 av Camilla Lingaas 

- Mitt høyeste ønske er å utvikle flere hip hop-dansere og føre talentene i Bergen opp og nærmere drømmene sine, forteller Elen Alicia Castillo Vik som driver B’Hip Hop Dansestudio.

DANSEGLEDE: Ungdommene går igjennom dansen en siste gang før dagens kurs avsluttes. FOTO: Castillo Vik.


B’Hip Hop er Bergens eneste dansestudio dedikert til kun hip hop og åpnet september i 2009.

- Vi åpnet for halvannet år siden. Vi startet med tre kurs i uken, men i 2011 har vi økt til syv.  Hvert kurs varer i 15 uker og koster 1400 kroner. Hvis det blir like stor pågang fremover må vi nok øke det enda mer, forteller den engasjerte danselæreren Elen Alicia Castillo Vik.

Danset med de store
- Jeg har trent med Justin Timberlake. Jeg har ikke danset med han, men jeg har danset for Lars Vaular og Gest, noe som var utrolig gøy. Jeg skal også danse i Grand Prix 2011 så det gleder jeg meg til! Det er noe helt nytt, forteller Castillo Vik.

Hun har også trent med koreografene til Michael Jackson, Usher og mange andre store artister.

Stort fremmøte
Hun forteller om mange år som danser, instruktør og koreograf. Hun følte tiden var inne for å ha et eget dansestudio som dedikerte sjangeren hip hop. I åpningsuken tidlig i år har B’Hip Hop Dansestudio hatt stort fremmøte og sprengt kapasitet.

- Det har vært utrolig mange påmeldinger allerede tidlig i januar. Vi forventet at det skulle komme ca. 20 stk men det har vært opptil 58 stykker her på et kurs.

Danseinstruktøren har dedikert dansestudioet til minne for bestefaren, som i sin tid var en av landets krigshelter og ikke minst – en stolt danser.

- Jeg håper folk fortsetter å komme nå i starten av 2011. Mitt mål er at folk skal føle seg hjemme, og vi må ikke glemme at dansing er en bra treningsform, avslutter Castillo Vik.

Syns det er gøy
Benedicte Østensen (21) var på det første hip hop kurset Castillo Vik hadde i Bergen for et par år siden.

- Det var uvant fra annen hip hop jeg har danset. Vi lærte den originale hip hop-stilen som er ganske ”laid back”. Hun er utrolig dyktig, og jeg lærte mange nye bevegelser. Jeg anbefaler alle til å gå på et av kursene hennes, sier Østensen.

Helene Olsen (18) stilte opp på B’Hip Hop i påmeldingsuken i januar.

- Det er veldig gode instruktører her, og jeg merker at de også bruker tid på oss som egenperson og alle som gruppe. Det er positivt, forteller Olsen.

Meld dere på
Folk kan fremdeles melde seg på hvis de ønsker det. For de som vil tenke på det og heller prøve seg om en stund, er det påmelding den andre uken i september 2011.

Stengt for kommentarer.