Dyrt med tog og bil til byen

27. januar 2009 16:41 av Bjørn Thoresen 

bildet er tatt fra Stortorvet i Oslo sentrum

Bildet er tatt fra Stortorvet, midt i Oslo sentrum.

NSB setter opp ekstra avganger på strekningene mot Oslo på hverdagene. Og køene er lange når man velger bil mot hovedstaden i morgentimene. Benytter du deg av den såkalte rushtraffikken?

-Lappen er en en ekstra utgift og prisene går oppover. Når det nå i tillegg ble innført traffikalt grunnkurs som du også må betale for; det blir for mye og er ikke aktuelt,  så jeg kjører tog istedet. Jeg har ikke råd til lappen fordi jeg må prioritere. Peter Romanowski mener prisen for lappen på bil må ligge på grensa til det som er vanlig.

I Sverige kan svensker ta lappen fra ca 6000. Men i Oslo sentrum må du regne med over 25 store sedler før du kan rulle lovlig på Norske veier.

-Jeg kjører bil fordi det er billigere enn å kjøre tog. Anders Kirkeng tok lappen i 98 og brukte mellom 12-13000 på førerprøven. Han sier han kunne kjøre litt fra før, fordi han øvde med foreldre. Han tok ikke så mange kjøretimer.

Kollektivtilbudet inne i sentrum har T-bane, buss og trikk. Men inn mot byen på store strekninger som Ski-Oslo og Asker -Oslo og mellom Lillestrøm og Oslo har du ikke andre valg. Det blir tog eller bil. Det er mange som er avhengig av å kunne pendle på disse strekningene. Og kapasiteten er til tider sprengt. Det går også få busser sammenlignet med biltrafikk og vognene som ruller på Jernbaneverkets skinner.

Biler med sine utslipp har også en påvirkning på det naturlige miljøet vi lever i. Skal man da regulere prisene til et så høyt nivå, at det går et klasseskille mellom de som kan ta seg råd til lappen og de som ikke tar seg råd til dette?

Stengt for kommentarer.