Frogner vil fortsatt ha god mat

27. januar 2009 14:37 av Pia Johannessen 

Finanskrisen er blitt en realitet og mange strammer inn på forbruket, men restaurantene på Frogner i Oslo frykter ikke krisen.
toscana1
En av de som overhodet ikke frykter noen finanskrise er Enoteca Vinbar. De serverer både lunsj, middag og god vin i alle klasser til frognerbeboerne, og er mer populær enn noen gang.

- Vi har forholdsvis lave priser i forhold til mange andre restauranter i området, og jeg tror absolutt det er vi smårestaurantene som klarer seg best, sier restauranteier Christopher Sigval Westberg.

På alle bord ligger det reservasjonslapper. Her må man være tidlig ute hvis man skal få bordplass.
- Vi har fullt hus fem av syv dager i uken så vi skal ikke være først ute med å klage. Det er jo klart at det er et kjøpesterkt klientell som bor i området, og folk liker å bruke å penger på og hygge seg, smiler han.

- Jeg tror de restaurantene i det dyrere prissjiktet merker mer til finanskrisen enn oss. De som har vært mer avhengige av businessklientell vil nok slite litt mer. Jeg kan tenke meg at det vil det bli mindre av store businessmiddager nå som bedrifter kutter ned i budsjettene, sier Westberg.

På hjørnet av Rica Hotell i Bygdøy allé ligger Restaurant Egon. De åpnet for to år tilbake og er en av Frogners mest kjente kjederestauranter.

- Vi har ikke merket noe særlig til finanskrisen, sier servitør Victoria Furnes. Det er fortsatt samme klientell som kommer hit og våre faste kunder følger oss trofast. Vi har verken måtte sette ned våre priser eller endre på menyen, forteller hun fornøyd.

- Selv om det er andre ting i hverdagen man må spare inn på virker det som folk ikke er villige til å gi opp luksusen av å ta seg et godt måltid i blant. Jeg tror folk unner seg en lunsj eller middag ute fremfor andre ting som for eksempel å shoppe klær, sier Victoria Furnes.

Nyåpnet
Går man litt lenger ned på Bygdøy allé kan man ikke unngå å se Aroma Tandoori. Lukten av klassisk indisk mat sprer seg ut på gaten når døren åpner seg.

- Vi åpnet vår restaurant på Frogner i oktober 2008, men har drevet på Bekkestua i mange år, forteller daglig leder, Upinder Singh. Avdelingen på Bekkestua går veldig bra uavhengig finanskrisen. Der er vi kjent og kundene kommer alltid tilbake.  På Frogner hvor vi er nyåpnet, klatrer vi sakte men sikkert oppover, men det er vanskelig å være nyåpnet. Januar er en dårlig måned generelt for restaurantnæringen, men vi ser positivt på fremtiden, sier han.

- Vi har valgt og ikke endre på råvarene selv om de er blitt dyrere. Vi vet at våre kunder ikke ser på pris, men ønsker kvalitet og betaler heller litt mer enn å få dårligere råvarer. Det tror jeg er viktig for at våre kunder skal stole på oss og vite at får de mat av ypperste kvalitet, sier Upinder Singh.

Aftenpostens Oslopuls kan i desember 2008 fortelle at restaurantnæringen er bekymret for påvirkningskraften av finanskrisen. Tallene fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO Reiseliv) viser noe annet; den dramatiske nedgangen man kunne ha forventet seg i Oslo har ikke kommet. NHO Reiseliv representerer over 2300 bedrifter innenfor overnatting og servering i Oslo og Akershus. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist, forteller at alle bransjer må ta sine forhåndsregler og tilpasse seg dagens marked, men han tror at de fleste vil greie seg bra.

Stengt for kommentarer.