Go go go? No no no..

26. september 2010 23:45 av Victoria Hoseth 

Om Bjørn Eidsvågs nye singel, ”Nede for telling’.

Førsteintrykket er at teksten og vokalen i verset er veldig typisk Bjørn Eidsvåg, men man merker godt at han har fått hjelp under produksjonen. Med Thomas Dybdahl som medprodusent tilføres Bjørns nyeste singel mange nye komponenter. Låta åpner opp med mye ny lyd fra mange instrumenter som man ikke har hørt i Eidsvågs låter før. Lydbildet er avansert men vokalen har en enkel melodi. Det første verset har en spennende oppgygning og den frekke, på grensen til funkye, melodien gir oss høye forventniger til refrenget.

Og selvfølgelig har man forventninger. Bjørn Eidsvåg har aldri vært så interessant som når han twittrer som en fjortenåring og samarbeider med Thomas Dybdahl. Alt Thomas rører ved blir til gull, så man kan forstå at Bjørn ser på dette som en mulighet til å komme med noe nytt, mer trendy og med en ny sound vi ikke har hørt fra han før.

Så når refrenget kommer sitter vi der, fulle av forventinger. Men refrenget kunne ikke vært kjedeligere. På en pompøs, slitsom og flørtete måte greier Eidsvåg å servere et refreng som skuffer på alle områder. Det er som å slippe lufta ut av en ballong. Med virkemidler som repetisjon og nødrim blir det på ingen måte orginalt eller pikant. Rett og slett en nedtur. Det eneste som bærer denne låta er Thomas Dybdahls kreativitet. En skulle ønske sangen ikke hadde noen vokal. Bjørn Eidsvåg har tatt vann over hodet, han er ikke kul nok for denne musikken og høres igrunn ut som en gammel gris. Jeg vil påstå at det ikke har blitt produsert en dårligere norsk låt siden Celine fra Orkdal skrev ‘Bestevenner’  for å bli med i MGP Junior.

Om det nye albumet til Bjørn Eidsvåg har noe bedre å by på blir spennende og høre. Selve samarbeidet mellom Thomas Dybdahl og Eidsvåg er i seg selv interessant, men det er lett å få et intrykk av at Thomas kommer dårligst ut av det.

Bjørn Eidsvåg er på ingen måte nede for telling. Han burde heller gitt ut en samleplate.

http://soundcloud.com/bjorn-eidsvag/nede-for-telling

Stengt for kommentarer.