Det enkle er det beste

25. september 2010 21:12 av Benedicte Jensen 

Jens Stoltenberg er en snørrete, teoretisk pølsemaker. Dette ble sagt så langt tilbake som i 1992 av Ellen Stensrud (Ap), en tilbakemelding i forbindelse med Stoltenbergs uttalelser om fagbevegelsen.

”Jeg vil bestemt avvise at jeg snakker tåkete” er en bok full av merkelige, morsomme og provoserende utsagn, der fellesnevneren er at man er nødt til å trekke på smilebåndet med tre sekunders intervaller. Ikke bare kan den 203 sider lange boken by på sitater i forhold til forskjellige temaer, men den viser oss også hvordan meninger vris og endres etter hvert som tiden går.

Det er en fryd å se hvordan selv de største i politisk historie har uttalt seg, enten man er enig i det som sies eller ei. Av og til er det sagt så banalt enkelt at latteren sitter løst, slik som da Gerhardsen i 1947 sa til VG at Vi må arbeide mer og feriere mindre. En kan jo påstå at folk fortjente en pust i bakken etter krigens dager, men på den annen side hadde vi også et land som trengte gjenoppbygging.

Boken kan anbefales selv til de som egentlig ikke er spesielt interessert i politikk, rett og slett fordi den kan sammenlignes med gullkorn fra barnemunn. Det er så mye merkelig, så mye som er lite gjennomtenkt. Dessuten er det en fin bok å ty til om man skulle trenge vann på mølla i forbindelse med skittkasting. Dette er ikke en bok man setter seg ned foran peisen med et glass vin til, dette er en bok man blar litt i fra tid til annen og ler for seg selv. Eller sammen med venner. Uansett hvem man er eller hvilken side man tilhører er dette noe for alle og enhver.

Foto: Benedicte Jensen

Stengt for kommentarer.