Legenden om vaktuglene

24. september 2010 23:42 av Helene Vågsvoll 

Så alt er ikke helt harmonisk i dyreverden heller. Vi viste at løva spiser sebraen, men man har aldri før vært så glad for at ugler kidnapper og dreper sine egne.

Soren, en ung lovende ugle, blir kidnappet sammen med sin bror. De ender opp i noe som tilsynelatende skal være ett barnehjem for uønskede uglebarn, St. Aggie’s. Men det viser seg raskt at uglene blir hjernevasket for å bli soldater som skal utrydde The Guardians. The Guardians er ”de gode” uglene som en gang kjempet og vant mot The Pure Ones – ”de onde”, for å redde kongeriket. Soren og hans nye venn, Gylfie, forstår at noe er på ferde og klarer å unngå hjernevasken. De prøver å rømme, men blir oppdaget av en Jack Sparrow av en ugle.

Han er slem og har øvd inn skumle triks med øynene for å virke enda mer skummel. Men han har en hemmelighet. Han ble selv kidnappet da han var en liten ugle. Og nå gjør han det han må for å møte familien sin igjen. I smug hjelper han Soren og Gylfie med å rømme.

Nå er våre to nye venner ute på egenhånd. De må finne treet Ga’Hoole, som Soren husker fra historiene hans far en gang fortalte. Der holder The Guardians til. Soren og Gylfie vil advare dem, og fortelle om hva som skjer hos St. Aggie’s. The Pure Ones planlegger nemlig å lede en hær for å utrydde The Guardians.

Tilfeldigvis støter de to på to nye ugler, og på en gammel venn av Soren. Sammen drar de i vei for å finne treet Ga’Hoole. Dette er en film for dem som tror. De som tror på The Guardians, vaktuglene, og det gode i livet. Om man ikke tror er det umulig å finne dem, men som Soren sier ”det er ingenting galt i å ha drømmer”. Så drøm deg bort. Drøm deg inn i 3D-ens vakre verden. Og fly. Fly så langt du orker – da har du kommet halveis.

Det er Warner Bros som gir oss denne filmen, og vi vet hva de er gode for. ”Free Willy”, ”The Matrix” og ”Harry Potter” er bare noe av hva de har på merittlisten. De kjøpte rettighetene til bokserien Guardians of Ga’Hoole av Kathryn Lasky i 2005, og denne filmen er basert på de tre første bøkene i rekken. Regissør Zack Snyder er kjent fra ”300” og ”Watchmen” og sammen med produsent Zareh Nalbandian lager de en søt, rørende og spennende film. Både for små og voksne barn.

Filmen har virkelig fått til det visuelle, og det er bare å ta av seg hatten for selskapet Animal Logic, som også hadde stor suksess med ”Happy Feet” fra 2006. Den fantastiske stjernehimmelen, vannet, kampscener i luften og uglene i vind og regn. Gled deg.

Stengt for kommentarer.