Oppmerksomhet

20. september 2010 0:19 av Rebecca Aanonsen 

At Demi Moore og Marianne Aulie har lagt ut bilder av seg selv, poserende i små bikinier foran speilet, for å vise at kvinnen er sterk, synes ikke jeg helt fungerer. Å bruke Twitter-kontoen sin til å vise verden hvor fine og flotte de er, gir ikke et budskap om sterke og selvstendige kvinner, men et behov for oppmerksomhet.

Behovet for oppmerksomhet går over grensen når man må ty til lettkledde bilder som florerer på internett. Disse damene vil gi et sterkt budskap, men som ikke kommer helt igjennom. Det ser kun ydmykende ut, hvertfall når Marianne Aulie holder bikinitrusen nede med den ene hånden. Et slikt «sexy» bilde gjør helt klart budskapet vagt.

Den siste uken har det vært mye diskusjoner i media om at jenter og kvinner blir påvirket av bilder med tynne modeller i magasiner og på internett. Det er mye snakk om hvordan man egentlig skal se ut og hva idealvekten din egentlig skal være. Slik får du tynn mage og smalere rumpe. Det er mye journalistikk som går ut på nettopp dette. Og kvinner slukere det lettere enn fisken etter mark på kroken.

Skal vi kvinner som er litt over normalen gjøre alt for å ligne alle andre, fordi det er det som er tingen, det er det som er «in»? Smal og vakker, er det veien å gå for å finne lykke? spør jeg.

At programleder i NRK, Helle Vaagland tar stuntbildet på NRK-toalettet kun i undertøyet og legger det ut offisielt på Twitter-siden sin, er med et sterkt budskap til andre kvinner. Sterkere enn budskapet som Marianne Aulie prøvde tvitre om.

Helle Vaagland er en normalvektig kvinne som legger ut et bilde som viser både mage og lår, for å vise Norge hva som er en kvinne. Media prøver nå å få flere kjente jentefjes i Norge til å slenge seg på denne bølgen. Man vil få bort moten om å se best ut. At jenter under 20 år legger seg under kniven for å legge inn silikon, kun for å bli «penere», gjør inntrykk på meg, og sikkert fler i befolkningen. Tydeligvis, siden media tar det opp og diskusjoner står på som verst på både VG og Dagbladet.

Bildet til Helle Vaagland fra twitter, frontet førstesiden på VG tidligere uken.

Selv takker jeg for at Helle Vaagland er så tøff, som turte å blottlegge seg for offentligheten. – Hun lo litt for seg selv da hun så seg selv på førstesiden på VG, sa hun i et intervju på VG-nett.

Å få modeller i en litt tyngre vektklasse, hadde ikke gjort noe for selvtilliten til kvinner. Det må være slitsomt å alltid tenke negativt om seg selv og at alle andre er bedre, fordi de ser bedre ut. Slik burde det absolutt ikke være.

Så hva er egentlig svaret på hvordan man skal se ut? Tykk, tynn, middels? Ingen anelse, men så lenge du stråler av  selvtillit, går med faste steg og hodet hevet, da er du en flott kvinne.

Stengt for kommentarer.