Supertrash-serie med mange haters

19. september 2010 23:17 av Victoria Andersen-Vang 

VG har i høst dokumentert fire jenter fra hovedstaden sin hverdag i form av en realityserie. OsloGirls skaper snakkis på nettet og i vennegjenger. Serien provoserer mange.

Ja, jeg må innrømme det. Jeg ser på OsloGirls.

Bloggeren Marie Amanda Agapi, finansarvingen Isabelle Ringnes, den selvutnevnte fashionistaen Nathalie Helgerud og journalisten Astrid Dyson inviterer seerne på sladder og intriger i det vi får et innblikk i deres hverdag.

Hedda Mjøen og Nini Robsahm, som står bak serien, forteller Dag og Natt at de ønsket å skape en ”supertrash-serie med rosa såpebobler til”. Allerede i episode nummer to blir vi vitner til trash-tv. Dyson får  i oppdrag å intervjue Helgerud og Ringnes intervjuer Agapi. Temaet er selvsagt mote.

- Hvis du syntes snekkerbukse er kult liksom, så er det er dritkult at du går med det. Hva jeg syns blir jo noe helt annet, sier Helgerud tilgjort om Dysons antrekk mens hun himler med øynene.

- Sist gang jeg var på bad taste party hadde jeg på meg… Vel, ikke noe så ekstremt som deg, sier Agapi nedlatende til Ringnes sin ”sossetil”.

Sånt blir det drama av. Sånne kommentarer er perfekt, perfekt supertrash.

Spinn-off

Konseptet er langt fra nytt. For utenom at plattformen denne gang er nett og ikke tv, er dette noe vi har sett før. Det mest naturlige blir å sammenlikne OsloGirls med MTV-orginalene Languna Beach; The Real Orange County, The City og The Hills. Flere millioner seere gjorde deltakerne i disse seriene til stjerner. Det finnes ikke mange jenter som ikke har hørt om Lauren Conrad eller Kristin Cavallari. Kanskje dette er måten OsloGirls-jentene skal fikse seg sin egen status som kjendis?

De norske kopiene er individer med et stort eksponeringsbehov. Jentene i serien er ikke eksepsjonelt flinke eller spesielt begavede moteskribenter, men opp og frem i media skal de. Kjendis eller ei (hvis det i det heletatt finnes ordentlige kjendiser i Norge), et program av denne sorten er i alle fall nok til å bli lagt merke til.

Mange haters

- Jeg vet at jeg har begitt meg ut på noe som vil skape reaksjoner hos folk, så jeg får bare bite tennene sammen, skriver Helgerud på bloggen sin.

Reaksjonene er mange, og så langt jeg kan se er det mest av det negative. Men det er jo nettopp det som er meningen med en sånn serie, er det ikke? Å lage litt kvalme.

Disse fire jentene som sammen danner OsloGirls er alle sine egne individer med forskjellige personligheter. VG har holdt auditions og de har med vilje valgt jenter som av natur ikke fungerer harmonisk sammen. Drama, drama, drama. Det er bra tv det.

Glad i klær

- Klær er… Gud det er så gøy! Jeg spiser forkostblanding til frokost, lunsj og middag. Alle sparepengene mine går til klær, forteller Ringnes til DN.

Jeg tviler sterkt på at datteren til en av Norges rikeste menn må ty til frokostblanding tre ganger daglig for å ha råd til klær, men det er tydelig at interessen for mote er den ene tingen OsloGirls-jentene har til felles.

Aldri har jeg hørt så mye negativt om en snekkerbukse eller sett så rare kombinasjoner av tekstil. Disse jentene skal puste og leve for fashion. Det å rakke ned på andre på grunnlag av hvordan de kler seg er en ting, men at fashion er den ene kjærligheten som er størst her i livet blir en smule tragisk. Det å ha mote som førsteprioritering her i livet blir liksom litt overfladisk, spør du meg.

Ja, jeg må innrømme det. Jeg ser på OsloGirls. Men nei, jeg liker det ikke.

Comments

En kommentar to “Supertrash-serie med mange haters”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] Supertrash, OsloGirls og Emil & Samuel september 20, 2010 tags: Café Sør, Emil & Samuel, fylla, OsloGirls av victoriavang Ha! Måtte bare skrive denne kommentaren da, hvis du skjønner, for skolen lizzom. Har kultur og underholdning da, og kommentar som sjanger… Og ettersom jeg er ikke er sånn megafan av VGTV sin nye serie, som heter OsloGirls da, så fant jeg ut at skulle skrive om den lizzom…  Kommentaren finner du på norgesnytt.eu. [...]