Alle kan kalle seg kjendis

19. september 2010 20:25 av Sarah Hjorthol 

 

I dette landet kan hvem som helst på gata bli kjendis. Det føles hvert fall slik. Deltakere fra «Paradise Hotel» og «Charterfeber» er gjengangere i saker på seher.no. Til og med gjengen fra «Big Brother» i 2000 blir omtalt enda. Rodney Karlsen fikk trafikkbot. Rodney hvem? Noen umodne, pr-kåte partyelskere er hva vi representerer på den røde løperen. Hvor er Norges svar på Kate Winslet eller George Clooney? Det blir vel Linni Meister og Petter Pilgaard som kommer nærmest i den kategorien her til lands. Joda, vi har jo Aksel Hennie og Pia Tjelta. Som pryder kinolerretet gang, på gang, på gang, på gang. Landet er jo stappet i celebre. Hallo? Og plutselig her skal vi bare bruke en håndfull. Jeg spurte en venninne hva hun mente om kjendisene. – Flesteparten kan ikke kalle seg kjendiser en gang.

I lørdagens «God Kveld Norge» er første kjendisnytt om hun der fra «Jakten på kjærligheten». Du vet vel hvem hun er? Hun med det blonde håret? Navnet er ikke så viktig, kjent har hun blitt på kort tid. Med tanke på at vi bor i et så lite land skal det vel lite til for å bli et kjendistryne. Kassadama i ICA-reklamen blir praktisk talt stoppet på gata og bedt om autograf. Hun er jo på tv nesten hver dag! For de som hadde glemt Gaute Ormåsen fra «Idol» får en god påminnelse i denne sesongen av «Fire stjerners reise». Her dras det frem kjendiser som lå godt i glemmeboksen. Som Kristian Valen sier, alle skal få!

For mange
Betegnelsen kjendis kan brukes om alle som ofte viser seg eller blir vist og kommentert offentlig, samt deres omgangskrets. Er du venn av en kjendis blir du automatisk kjendis. Vi har radioprogrammer, såpeserier, realityserier, atleter, kongelige, komikere. Listen kan fortsette i det uendelige. I et land med under fem millioner innbyggere er cirka halvparten av oss en type kjendis. Om ikke mer. Flere og flere kjente, eller ukjente, kjemper om sin plass på moteshow eller eventer. Klarer vi å holde styr på alle i det lange løp?

Begynner vi å bli altfor amerikanisert? Programleder Kristin Skogheim hadde sin egen realityserie i fjor der hun og familien ble filmet i hverdagslige hendelser. Er Skogheims Norges svar på Kardashian familien i USA? Hvor de har egen kleslinje, hudpleieserie og parfymer. Kommer det snart en duft av Kristin Skogheim i parfymeriene rundt om i landet? Kan hvem som helst sette et kamera å stuen å kalle seg kjent? Og deretter få alle muligheter til å skape seg et navn og en businessmulighet? Så sum sumarum. Vil du bli kjendis er veien ganske kort. Sett deg og spis lunsj med «OsloGirls», få en venn til å filme hverdagen din eller ta en fylletur til Kos med TV3 på slepet. Norge får tydeligvis ikke nok av celebre, og den røde løperen samt gjestelisten blir lengre for hvert år.

(Foto: Mina Knudsen)

Comments

En kommentar to “Alle kan kalle seg kjendis”
  1. Helene Vågsvoll sier:

    Er det noe galt i å jobbe i kassa på Ica nå?