Nordmenn smiler bak kamera

27. januar 2009 16:10 av Carina Behrens 

soda1

Landskonkurransen for fotografi nærmer seg, og på bare noen år har interessen økt betydelig.

– Vi får stadig inn nye klubber, og foreløpig tyder ingenting på at ikke veksten skal fortsette, sier Jan Standal, nestleder i Norsk Selskap for Fotografi (NSFF).

– I fjor hadde vi cirka tusen innsendte bilder til konkurransen, og interessen øker med årene. Spesielt de tre siste årene har økningen vært relativt sterk.

NSFF ble stiftet i desember 1927, og har i dag 52 medlemsklubber og 1757 medlemmer.

– Jeg vil påstå at norske fotografer er noen av de bedre. De gjør det veldig bra i utenlandskonkurranser, og vi er med i flere cuper i regi av NSFF og FIAP, forteller Standal, og legger til at norske fotografer gjør det svært godt i de uoffisielle mesterskapene.

FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) er en internasjonal organisasjon, stiftet i Sveits, som arbeider for å fremme fotografisk kunst. De representerer om lag en million fotografer rundt om i verden, og NSFF har vært medlem her siden 1950.

Kenneth Sortland Myklebust var hobbyfotograf da han fikk tilbud om lærlingplass på et fotostudio. Nå driver han med det han liker best hver dag.

– Jeg tar bilder fordi at jeg da kan representere verden bedre enn den er. Jeg kan ta alt det beste, og utelate det som er uinteressant.

Sortland Myklebust melder seg på Landskonkurransen for første gang i år.

– Jeg melder meg bare på for moro skyld, for å se om jeg kan vinne. Man får gjerne en indikasjon på hvor god man egentlig er ut i fra poengsummen man får.

Landskonkurransen er delt opp i to forskjellige kategorier, ”Fritt Motiv” og ”Urbant”. Førstnevnte foregår på våren, den andre på høsten.

For mer informasjon, gå inn på http://nsff.no.

Stengt for kommentarer.