- Budsjettkutt kan føre til dårligere karakterer

27. januar 2009 13:05 av Ina D. Lorentzen 

For ett år siden ble et budsjettkutt på flere millioner vedtatt i instituttstyret ved universitetet i Oslo. Dette kuttet kan få store konsekvenser for studentene som går der.

- Vi får blant annet færre veiledningstimer på bachelor-, master- og hovedoppgavene våre på grunn av budsjettkuttet. I tillegg er det nå kun èn sensor som retter eksamenene våre. Dette har spesielt stor betydning for oss som studerer fag som psykologi, i forhold til de som studerer for eksempel matte og kjemi, med tanke på hvilken grad subjektivitet hos sensor påvirker den endelige karakteren, forteller psykologistudent Vibeke Gulaker.

 

Gulaker forteller også om færre seminarer til å drøfte eksamensoppgaver. – Dette stiller større krav til at studentene må klare seg selv, noe som kan føre til usikkerhet om hva som faktisk kreves av oss. Et resultat kan bli at vi går ut med dårligere snittkarakterer enn de som gikk ut før oss, sier hun.

 

- Det er synd at det kuttes så mye i budsjettene til universitetet. Målet burde jo være å få den norske skolen på et høyere nivå, ikke et lavere, sier Torstein Karlsen. Han studerer juss ved universitetet i Oslo og er heller ikke fornøyd med dagens situasjon.

- Det er jo uholdbart at vi i et rikt land som Norge skal behøve å måtte kutte i tilbudet for høyere utdanning. Her mener jeg regjeringen burde komme på banen og heller bevilge mer penger i stedet for å kutte der det trengs mest. Om de fortsetter å kutte vil det kunne få svært alvorlige konsekvenser for utdannings Norge, avslutter Karlsen.

Stengt for kommentarer.