Ambisiøs tromming av Uhre

13. september 2010 23:23 av Victoria Hoseth 

Hans Uhre er født og oppvokst på Frosta i Nord-Trøndelag. Som liten hadde han ikke annen musikalsk input enn Baccara, James Last og Return.

- Jeg måtte finne musikken selv, sier Hans

Fra korps til metallband
Mangelen på tilfredstillende musikalsk input førte til at Hans eksperimenterte med mange ulike musikksjangere opp gjennom oppveksten. Som guttunge begynte Hans å spille trommer i korps. Han fikk smaken for trommene men karrieren som korpstrommis endte da han begynteå spille i metallband i tenårene. Da begynte han også å spille gitar og hadde ambisjoner om å skrive låter selv, noe han er travelt opptatt med idag hvor han skriver musikk i flere sjangere.

Målrettet utdanning
Som femtenåring begynte Hans på musikklinja på Ole Vig vgs og Inderøy vgs med trommer som hovedinstrument. Etter endt videregående utdanning tok han turen til Oslo hvor han studerte populærmusikk på NISS. Også der hadde han trommer som hovedinstrument, men tok også fordypning i komposisjon og produksjon.

- Jeg har lært utrolig mye, spesielt etter at jeg flyttet til Oslo. Jeg har blitt kjent med en haug geniale mennesker som jeg har fått mulighet til å spille med, og det har gitt meg masse god erfaring, sier Hans.

I dag er Hans ferdig på NISS. Han har satt av det kommende året til full fokus på musikken. I tillegg til trommingen er han opptatt med å starte et lite plateselskap som skal ha sine første utgivelser denne høsten.

- Plateselskapet er hovedsaklig en kanal for å få egen musikk ut på markedet, sier Hans.

Opptatt trommis
I dag spiller Hans trommer i flere band. Han spiller i pop-bandet You Wish, danserock-bandet Fort Boyard, indiebråkerock-trioen Anti Poison Slammer, jentepunkbandet Why Control og en rekke andre prosjekter som er ganske eksperimentelle. Han har allerede rukket å bli kåret av NRK Urørt til Ukas Urørt to ganger i år. Først rett før sommerene med You Wish, og nå denne uka med Fort Boyard. Som følge av Ukas Urørt blir det singelslipp med You Wish denne høsten, og med Fort Boyard mot vinteren. I tillegg skal han i studio denne uken med You Wish for å spille inn låter til en EP som skal slippes til våren.

- Jeg har fått spilt mer enn noen gang og det ser ikke ut til å dabbe av med det samme. Det blir en travel høst, og det liker jeg godt, avslutter Hans.

”Uforutsigbar, mangefasettert popmusikk det ikke er lett å bli klok på – og dette på en ekstremt bra måte! ”

Dette skrev NRK Urørt da de kåret bandet You Wish som Ukas Urørt. 15 september spiller de sammen med Striking Arrows på John Dee, og trommis Hans Uhre ønsker alle hjertelig velkommen.

http://www.myspace.com/youwishband

http://www.myspace.com/fortboyard

http://www.myspace.com/antipoisonslammer

Som følge av Ukas Urørt og alt det der blir det singelslipp med You Wish til høsten og Fort Boyard mot vinteren. Også skal vi i studio nå til uka med You Wish for å spille inn noen låter til en EP som skal slippes til våren.

Stengt for kommentarer.