Mange jern i ilden

13. september 2010 0:22 av Benedicte Jensen 

Hun er sertifisert oversetter og modell. Ann-Christin Krøgenes (24) fra Holmlia sier seg likevel ikke fornøyd før hun kan leve av å synge.

Holmliajenta Anqui er både sangerinne, oversetter og modell

– Jeg ville vekk fra Norge og klimaet, og Barcelona var et sted jeg kjente og likte. Derfor havna jeg her, sier Anqui.

Hun flyttet til Barcelona og tok opptaksprøven til universitet på spanske premisser. Fire år seinere er hun sertifisert oversetter i engelsk og spansk, og snakker i tillegg flere språk. Med enkeltmannsforetaket Anqui tar hun oppdrag for alle mulige aktører, også som sangerinne og modell.

– Oversettelse er min plan b. Målet er å komme dit hen at jeg kan leve av å synge og å ha et tilnærmet bekymringsfritt liv. Det å være sangerinne er det som på en måte fyller meg helt, sier hun og smiler.

Allerede da hun var 15 år var hun klar på at musikken var det som en dag skulle være jobben. Og selv om hun i dag ennå ikke kan leve helt og holdent av sin hobby aleine, er hun absolutt på vei mot nye høyder. Den egenproduserte låta ” Got me now” har fått gode tilbakemeldinger og musikkvideoen til sangen ”Turn my clock” er rett rundt hjørnet. I videoen bruker hun en kjole laget spesielt til seg av Anna Fortuny, som designeren selv likte så godt at hun nå har laget den i flere farger og lagt ut for salg.

Selv om hun føler at jazz og soul er sjangerne der stemmen hennes kommer best til uttrykk, er det ikke de hun føler er ”hennes” sjangre.

– Det er mye sprik i det jeg gjør på grunn av at jeg jobber med en del forskjellige produsenter, og derfor blir det mye forskjellige resultater. Men jeg har ikke noe i mot det, for da får jeg testet ut nye ting hele tiden. Men om det er en sjanger jeg føler meg hjemme i, så er det hiphop og r’n’b.

Som 16-åring fikk hun tilbud fra et modellbyrå første gangen, og det var ikke på grunn av glamouren hun bestemte seg for å slå til.

– Vi var i gang med å spille inn forskjellige demoer, og så fant vi ut at det ville være bra å ha bilder med. Men den gangen kostet en fotoshoot ganske mye, og det hadde jeg ikke råd til. Så jeg hoppet på tilbudet og fikk både betalt for å jobbe i tillegg til at jeg fikk fine bilder som kunne brukes i sammenheng med musikken, sier hun.

Homlia-jenta forteller at miljøet i den norske modellbransjen er ganske sunn sett i forhold til andre land. Det var aldri noe press på at hun måtte ned i vekt, hun fikk tvert i mot beskjed på ett tidspunkt å gå opp.

– Jenter med et sunt utseende er det som selger, og da er det ikke bra å være for mager. Dessuten er det mye sosial moral i Norge, og dersom for tynne modeller brukes, fremmer det en veldig kritisk holdning blant folk, sier hun før hun må gi seg.

Comments

En kommentar to “Mange jern i ilden”
  1. Gerd Birgitte Jensen sier:

    Kjempebra skrevet… ;0)
    Her har du virkelig fått frem hvem Anqui er,, for oss som kjenner henne… ;) )
    Klem Gerd ;0)