“Å underholde er en rus for meg”

13. september 2010 0:39 av Tommy Granli 

Raymond fra KeSera, er kun 22 år, men har allerede vært i bransjen i 10 år!

Foto: KeSera

Døra på Café Sør åpner seg, og inn kommer en smilende ung mann. Det er Raymond David Henriksen fra KeSera. Jeg vinker han bort til bordet mitt. Han gir meg et ordentlig fast håndtrykk, idet vi hilser.

Raymond Henriksen fra KeSera Foto: Tommy Granli

Raymond Henriksen (22), er en av to personer i rapgruppa KeSera. Både Raymond, og det andre medlemmet, Nahom Feshatzion, er fra Ellingsrud i Oslo. Gruppa ble ifjor tidenes første rapgruppe i Melodi Grand Prix, der de fremførte sangen Party med Anita Hegerland. For Raymond, har musikk alltid vært en viktig del av livet hans.

– Da jeg var 12 år ble jeg headhuntet til å være med i et såkalt “boyband”, som senere ble til “L8R”. Vi var da et ungdomsband som rappet og sang. Så jeg har vel drevet med musikk siden jeg var 12 år. Oj! Det er jo over 10 år det! sier rapperen.

Men Raymond er ikke helt ukjent i bransjen. I 2001, var han med i programmet Julemorgen. Så ble han med i L8R, og så fikk han en rolle i Olsenbanden Jr-filmene. Etter det har han dubbet tegneserier, filmer, reklamer og jobbet i tv-programmet Waschera.

– Det å underholde er en slags rus for meg. Jeg liker å få oppmerksomhet. Jeg liker å by på meg selv. Og jeg liker å underholde slik at folk får en opplevelse av det, forteller han med et bestemt ansiktsuttrykk.

Navnet KeSera kommer fra det spanske utsagnet “que sera sera” – som betyr det som skjer, det skjer.

– Det forteller litt om hvordan vi er som en gruppe, og hvordan vi ser på livet. Ingenting er fast, vi liker å eksperimentere med musikken, og tar en dag av gangen. Dessuten så er det et jævla fett navn, ler han.

– Jeg ser at dere har reist litt i år, hvordan var det?

– Vi var bl.a innom Kr.Sund, Ålesund, Tromsø, Trondheim, Kongsvinger og flere andre steder. Det som er morsomt med å drive med musikk, er at man får mulighet til å reise rundt og opptre. Når man står på en scene får man tilbakemelding med en gang. Man merker med en gang om publikummet liker musikken din eller ikke, sier han.

KeSera turnerte blant annet med Vengaboys, som var veldig populære på 90-tallet.

KeSera med Vengaboys Foto: KeSera

– Hvilke ambisjoner har du?

Han tar en slurk av kaffen sin, og etter å ha tenkt litt svarer han.

– Mine ambisjoner er vel å leve av musikk på fulltid. Kun være i studio, skrive å spille inn. Og ha mulighet til å reise rundt å holde konserter..

– Dere har foreløpig bare kommet ut med singler, kommer det en plate?

– Vi kommer nok til å gi ut noen flere singler, før vi gir ut en plate. Kanskje det kommer en skive i slutten av 2011? sier han med et lurt smil om munnen.

– Til slutt, hvorfor skal folk høre på KeSera?

– Folk bør høre på KeSera fordi det er noe annet. Det er ikke Erik og Kriss. Vi er ikke Karpe Diem. Vi er en hvit, og en svart. Vi har forskjellige bakgrunner, og er veldig ærlige. Vi liker å dra ut på byen, og å filosofere over hverdagen. Og forhåpentligvis hører dere det gjennom tekstene??! avslutter Raymond Henriksen, før han tar siste slurk av kaffekoppen sin.

Stengt for kommentarer.