Kom i gang med treningen

27. januar 2009 12:13 av Axel With Gogstad-Anfield 

I Oslo bugner det av treningssentre, og det er lett å bli forvirret i treningsjungelen. Norgesnytt har laget en oversikt over hva som finnes, og hvilket treningstilbud som passer for nettopp deg, ut ifra pris, treningstilbud og beliggenhet.

Januar og februar er høysesong for treningssentrene. Våren og sommeren nærmer seg, og mange ønsker å bli kvitt noen overflødige kilo. Det finnes flere treningssentre enn Elixia og SATS, som er de åpenbare alternativene for mange, og som har flere sentre spredt over hele Oslo. Men det er også de dyreste sentrene.
- Beliggenhet er veldig viktig, og derfor har vi mange sentre i byen. Høy tilgjengelighet og lange åpningstider betyr mye for folk, og det er vi veldig bevisst på, sier informasjonsansvarlig i SATS, Andreas Bakke.

SATS har sentre over hele Oslo, i tillegg er det annonsert nye sentre på Schous plass og Bislett. For å få tilgang til alle sentrene, må du ha et Gold- eller Platinamedlemskap til henholdsvis 599 kr og 699 kr i måneden. Med Gold får du tilgang til alle sentrene i Norge, mens med Platina får du tilgang til alle sentrene i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I tillegg gis det 15 prosent studentrabatt. SATS tilbyr lange åpningstider, et godt utvalg av gruppetimer og ubegrenset treningsveiledning inkludert i prisen.

Elixia har også sentre plassert rundt hele Oslo, og har per i dag 70 000 medlemmer i stor-Oslo, mens Sats har cirka 65 000 medlemmer. Elixia har noen færre sentre i byen enn det SATS har, men tilbyr gode åpningstider og et stort utvalg i gruppetimer, blant annet fotball og basketball. Både Elixia og SATS tilbyr barnepass. For å kunne trene på alle Elixia sine sentre, trenger du et Premiummedlemskap, som koster 655 kroner i måneden. Melder du deg inn via internett, slipper du å betale administrasjons – og innmeldingsgebyr. (til sammen 1059 kroner.

Råbillig trening

Et riktig godt tilbud for deg som er opptatt av pris, er fitness.xpress som holder til på Hasle. Her koster medlemsskapet kun 199 kroner i måneden, og du er heller ikke forpliktet til noen bindingstid. Senteret har ikke gruppetimer, men ellers alt av treningsapparater. Fitness.xpress vil også åpne et senter på Bislet i løpet av mars/april.

Gold’s gym har nylig åpnet i Oslo, og er verdens største treningskjede. Senteret holder til i Akersgata, og er et av Norges flotteste treningslokaler. Her koster treningen 591 kr i måneden hvis du binder deg til ett år, og 490 kr hvis du binder deg til to år. Senteret tilbyr gruppetimer som spinning og yoga, og har også massasjefasiliteter på senteret i Akersgata
Dette er bare et lite knippe av treningsmuligheter i Oslo. Ønsker du flere tips og treningssentre, kan du klikke her.

Stengt for kommentarer.