Oslo Fashion Week

27. januar 2009 11:38 av Cathrine Formoe 

For ellevte gang vil snart Oslo Fashion Week (OFW) være på alle mote-interessertes lepper. Det vil være stor aktivitet i Norsk Design og Arkitektursenter (DogA) 9.-15. februar.


- I år er det hele 19 designere som skal ha visning, forteller Christina Eng, presseansvarlig for OFW.

- OFW ble arrangert for første gang i februar 2004, og siden har den blitt arrangert i februar og august hvert år. Åpningen er lukket, og kun for inviterte. Resten av uken er åpen for alle, så da må man stille seg i kø. Det finnes også en gjesteliste, og den vil bli prioritert, forteller Eng.
ofw-lite3
Noen av designerne som skal ha visning i løpet av uken er THS, Moods of Norway, Morami, Armando Santos og Iselin Engan. De vil vise fram sine kolleksjoner i DogA, DnB Nor Marmorhallen og på sjokoladefabrikken.
I følge ofw.no ble OFW først og fremst startet for å rette lys mot de norske klesdesignerne og gi de et bredere marked, samt skape en spennende og inspirerende aktivitet for presse, innkjøpere og publikum. OFW har også vært med på å endre moteindustrien i Norge til at norske merker selger bra, ikke bare internasjonale.
Mottakelsen har vært mest positiv blant pressen, motebransjen og publikum/forbrukere.

Moteriktig pike
- Jeg gleder meg til å se hva som kommer nå til våren og sommeren, sier Maria Simensen.

- Jeg får dessverre ikke sett visningene live, men kommer absolutt til å oppdatere meg på nett og i motemagasiner. Jeg er veldig interessert i mote, og synes det er flott at skandinaviske merker får muligheten til å vise seg fram på OFW.

Maria er på shopping i Bogstadveien. Hun har på seg klær fra designermerkene Tiger og Marlene Birger, som for øvrig er noen av hennes favoritt designere.

- Av Skandiviske merker er jeg veldig glad i Marlene Birger, TSH og Cecilie Melli, avslutter hun med, og løper videre mot Peak Performance-butikken i Bogstadveien.

Stengt for kommentarer.