Syreskadet under Rått og Råde

9. september 2010 12:42 av Thea Steen 

Ingrid Skjold (20) fikk høre én sang fra The Prodigy da de opptrådte på Rått og Råde-festivalen fredag. Resten av konserten måtte hun høre på fra Røde Kors-teltet.

Skjold var én av de om lag 6.000 publikummerne som sto foran festivalens hovedscene da kveldens store headliner, The Prodigy, startet showet fredag. Kort tid etter havnet hun på sykesengen hos Stavanger Røde Kors Hjelpekorps.

– En mann bak meg ødela flere glowsticks, og smurte seg inn med væsken. Folkemengden var svært trykkende, og mannen ble dyttet over meg. Deler av væsken havnet på meg, og begynte å renne inn i øynene mine slik at jeg ikke klarte å åpne dem i det hele tatt, sier Skjold.

Ei venninne fulgte henne straks til Røde Kors-teltet, der Skjold ble godt mottatt av hjelpearbeiderne.

– Da jeg kom inn i teltet var øynene mine dekket i neongul glowstickvæske. Jeg kunne ikke se i det hele tatt, og var veldig takknemlig da Røde Kors tok hånd om meg, sier Skjold.

Skjold, som hadde festivalpass til Rått og Råde, gikk heldigvis ikke glipp av siste festivaldag.

– Jeg kom meg i løpet av natten. Heldigvis fikk jeg med meg Ozzy Osbournes konsert på lørdagen, selv om jeg måtte gå med solbriller for å dempe smertene, sier Skjold.

Omtrent 6.000 publikummere møtte opp på Rått og Råde-festivalen fredag. Foto: Ina Elise Danielsen

Seks pasienter til sykehus
Stavanger Røde Kors Hjelpekorps var til stede på Rått & Råde-festivalen torsdag til lørdag, med ansvar for sanitetsberedskap.

– Vi opplevde en jevn tilgang av henvendelser gjennom hele festivalen, forteller operativ leder Andreas Jørgensen.

Disse varierte i alvorlighetsgrad fra enkle gnagsår og ørepropper som ikke ville ut av øret, til alvorlig syke pasienter som måtte viderebringes til Universitetssykehuset i Stavanger. Totalt ble seks pasienter transportert til legevakten og SuS i løpet av helgen.

Stavanger Røde Kors Hjelpekors kan ikke kommentere Skjolds hendelse, da det er en enkeltsak, men var glade for å høre at Skjold var fornøyd med den hjelpen hun fikk.

– Vi fikk flere hyggelige tilbakemeldinger gjennom festivalen, og det er fin motivasjon for de frivillige i hjelpekorpset som bruker sin fritid til å passe på andre, sier Jørgensen.

Stavanger Røde Kors Hjelpekors var fornøyde med samarbeidet med Rått og Råde, og takket arrangørene for en vel gjennomført festival.

– Det var en generell positiv innstilling på arrangørsiden som vi sjelden før har opplevd, og som vi er veldig fornøyd med, sier Jørgensen.

Rått og Rådes festivalsjef Kristoffer Kinden Endresen bekreftet at det ble solgt glowsticks på festivalområdet.

– Jeg kjenner ikke til denne saken spesielt, men er veldig glad for at vedkommende føler seg godt tatt vare på av Stavanger Røde Kors Hjelpekorps. Vi har hatt et godt samarbeid med dem hele festivalen, sier Kinden Endresen.

Stengt for kommentarer.