De infiserer Norge

7. september 2010 12:46 av Aon Raza Naqvi 

Nye entreprenører skaper friske ideer for nye fester med nyplukkede artister. Selv hevder de unge entusiastene at de skal bygge på nåtidens epoke i Oslos utelivskultur. Besøk Fugazi 14. September.

Foto: Pressebilde St. Johns Dance

- Epidemien er svært smittsom og bærer syndromer som sporadisk dansing, euforisk glede og spasmatisk nytelse, står det i en pressemelding utsendt til flere tusen mennesker over Facebook. Den svenske gruppen St. John’s Dance besøker Norge for første gang.

Banden består av Adam Tensta, Eboi og Michael Dida og konserten finner sted på Fugazi, 14. september. De nye arrangørene, Omar Mohammed og Arif Salum, håper på en suksesskveld med godt oppmøte. De sier at kvelden lover et godt og blandet klientell. St. Johns dance ber det norske folk å ”akta sej”.

Sinnssyk stemning
- Reaksjonene av bandets opptredener leverer sinnssyk stemming, så vi gleder oss til å presentere Oslo denne følelsen som publikum, forteller Omar Mohammed, som driver foretaket Exstatic House.

Fugazi og de unge arrangørene ønsker derfor nye ansikter velkommen til et åpent og stemningsfullt sted, som ofte huser flere hundre festglade mennesker ukentlig. Til og med på hverdager. Omar forteller om entusiastiske artister som lover å gi mer energi på scenen enn det den tradisjonelle Rapkonserten gjør.

– Vi har store forventninger, det er  mye pågang, og vi forventer å fylle opp hele uteplassen som utgjør 500 mennesker, forteller Omar.

B.A.W.S Ent.
De er sultne, de er unge, de er forskjellige, de er like, multikulturelle, og nytenkende. Dette er det Nye Norge. B.A.W.S Ent. er  et foretak bestående av en godblanding grafisk-designere, moteentusiaster, fotografer, musikere, filmskapere og utelivsentreprenører

Foto: Arif Salum B.a.w.s Ent.

– Vi er en vennegjeng som bærer en konkret interesse hver, dette har vi slått sammen til å skape noe for kultur, miljø, gøy og interesse, forteller den unge representanten.

Uten å ville røpe for mye forteller Arif Norgesnytt om at B.A.W.S vil synliggjøre seg mer og mer.

- Vi har mye å lære fra utlandet, folk tør ikke å dra den helt ut. Det jeg skal forandre og bringe mangfold til er denne tradisjonen av å spille et ”sikkert” spill. Det er ingen som tør å ta risken av å kunne gjøre noe stort eller nytt i tilfelle det ikke selger og pengene ikke kommer inn. Man må ta sjanser og man må feile, forteller han.

Som tidligere klubbmanager, og en del av rapduoen Hustle&Flow, kommer Arif på banen med erfaring og ny sult for å skape norsk uteliv til noe mer mangfoldig og større.

- Nye impulser
Festen fortsetter med Dj Antonius. – Jeg gleder meg! Denne kvelden bringer jeg mye fet musikk fra kjente navn. Sjangere som Dutch, Progressiv og andre klubblåter. Vi tenker impuls og rytme. Så med nye Dj’s, nye arrangører, nye artister og nye konsepter er nye impulser vårt største fokus, forteller Haben Antonius (Dj).

For de av oss som liker å klage på at hverdagen ikke er spennende nok, er dette en gyllen mulighet til å gjøre noe med akkurat det. Festen faller nemlig på en tirsdag. Så skaff deg ditt siste sensommer eller første høstminne.

St. Johns Dance – The Plot
YouTube Preview Image

Infisert
YouTube Preview Image

Stengt for kommentarer.