En ny æra på Rockefeller

7. september 2010 11:44 av Ingelin Haukali 

Raptrioen Bankmenn har vært med på å gi Bærumship-hop et nytt image, og 17.september er de klare for å varme opp for raplegenden Petter på Rockefeller.

Bankmenn består av Lars Ruben Pedersen aka Lars Rubix, Daniel Reinholdsen aka Jack Dee og Mats Onsum aka MO. Gutta har holdt på siden 2007, og slapp nylig sin offisielle debut-EP, ”En ny æra”. På kort tid har de rukket å spille et hundretalls konserter, og det kommende året blir ikke mindre travelt. Et høydepunkt blir oppvarmingen for den legendariske rapperen Petter, som spiller på Rockefeller 17.september.

– Det er en ære å få varme opp for Petter, sier Lars Rubix.
Han forteller at Petter har vært et idol siden barndommen, og at han er en stor musikalsk inspirasjonskilde.

– Han er en legende, og fortjener å bli omtalt som det, sier han.

Jack Dee forteller at å varme opp for Petter betyr mye for gruppa på andre måter også. – Det er jo store promoteringsverdier i å varme opp for en artist som har et så stort og markert navn i musikkverden. Det betyr mye for oss, sier han.

Vanskelig å etablere seg
Bankmenn har rukket å komme langt på to korte år, men forteller at veien til suksess er lang og det kreves mye hardt, og gratis arbeid. Men noe som er blitt mer fremtredende i bransjen de siste årene, er nettverket artistene klarer å bygge opp. – Det kommer ikke lenger an på hvem som har bra musikk og et bra budskap, det kommer an på hvem man kjenner og har i ryggen, sier MO. – På noen måter går det også mer på flaks enn talent, noe jeg personlig synes blir feil, sier han.

Fra venstre: Jack Dee, MO og Lars Rubix. Foto: Olav Stubberud

Bærumstrioen forteller at de derfor kombinerer den moderne utviklingen musikk har hatt den siste tiden både med tekster og temaer som kan provosere, og tekster med et dypere budskap. – Vi legger vekt på det musikalske, selv om vi til tider kan være litt skamløse når det kommer til sound vi også, sier MO. Lars Rubix sier at det som er positivt ved å etablere seg som artist i Norge, er at det ikke er like mange som er ute etter det samme. – Det skal teoretisk ikke like mye til for å slå gjennom her, som for eksempel i USA, sier han.

En ny æra i vente
Bankmenn har valgt å ikke låse seg til en spesifikk sjanger, og forteller at de ikke er så opptatt av hva slags musikk de lager, så lenge den gir dem en god følelse. – I all hovedsak er det rap, men vi rapper like gjerne til house som vi rapper til hip-hop, sier Lars Rubix. Gutta har en hektisk tid foran seg, og listen er lang over både spillejobber og kommende singler. Et nytt album er i tillegg på vei, og snart er det premiere på deres nye musikkvideo til singelen ”Rundt og Rundt”, som ble spilt inn i London og Oslo. – Vi ser veldig positivt på den neste tiden, og håper at både nye og gamle fans fortsetter å dukke opp på konserter, kjøper skiver og sjekker ut videoene våre, sier MO.

Stengt for kommentarer.