Sveriges Madonna til Oslo

6. september 2010 21:35 av Lise Rafaelsen 

Popdronningen Robyn herjet de største festivalene i Norge i sommer og er nå klar for nok et norgesbesøk.

– Jeg forventer at Robyn gir alt på scenen og håper hun lever opp til sitt smålegendariske live-rykte, sier personen bak musikkbloggen espressivo.me. Hun har vært robynfan helt siden artisten gjorde suksess med ”Do You Really Want Me” tidlig på 90-tallet, mye på grunn av hennes særegne stil og catchy musikk.

Dette er første gang forfatteren av espressivo.me skal på konsert med Robyn, men artisten dukket opp på Akershus Festning under en konsert espressivo.me nylig var på.  – Jeg ser fram til god stemning, dans og bra musikk når hun kommer. Robyn gjorde en imponerende og energisk gjesteopptreden for Röyksopp på Akershus festning for noen uker tilbake, sier hun.

– Jeg tar med kjæreste, venner og dansesko! Og håper selvfølgelig på å få høre ”Do You Really Want Me, avslutter hun.

Bloggen hun skriver er en rein musikkblogg der hun tar for seg musikkbegivenheter i hovedstaden og kommer med blant annet anbefalinger og anmeldelser. Hun velger å være anomym fordi hun vil ikke bli personlig knyttet opp mot en blogg. Da har hun større frihet til å spissformulere seg og ha en røffere skrivestil enn om hun undertegnet bloggen med fullt navn.

Robyn gjorde suksess på Pstereo-festivalen i Trondheim i sommer. Foto: Mina Knudsen

Den svenske artisten blir omtalt som ”Skandinavias største popstjerne” av blant annet Dagbladet, og artisten overøses med skryt etter hver konsert her til lands.  Hun har headlinet blant annet Øyafestivalen i Oslo der hun fikk stor konkurranse av artisten M.I.A. Robyn briljerte og beviste overfor publikum hvorfor hun var den kuleste dama på scena under festivalen, heter det i anmeldelsene. Begge artistene kjører på med sin særegne stil, der M.I.A har en mer politisk agenda i sin musikk, men begge stiller med bein i nesa og et hav av selvsikkerhet.

Popdronninga lager musikk for de festglade. Vi hører låter som ”Dancing On My Own” og ”None Of Them” kontinuerlig på byen, og den nye plata serverer også klubbvennlige hits. Den mest spennende låta på det nye albumet må være “U Should Know Better” der hun har fått med seg Snoop Dogg. Det skal bli spennende å se om hun får ham med seg til Oslo 7. Oktober, der hun skal spille på Sentrum Scene.

Robyn har nettopp sluppet sitt andre album hittil i år, Body Talk pt. 2, og anmelderne fortsetter å gi dama ros i form av femmere på terningen. Body Talk pt. 1 fikk en rekke seksere av våre respektive mediehus.

Stengt for kommentarer.