Er blogging nøkkelen til suksess?

6. september 2010 15:23 av Victoria Hoseth 

Eirik Sveens bloggkarriere er rett rundt hjørnet. Han skal prøve etter beste evne og ikke la noe gå til tilfeldighetene.

Foto: Eirik Sveen

Eirik Sveen er kjent som sowhatsupeirik. Han twitrer om teknologi, sosiale medier, markedsføring, musikk, mat, og livet generelt. Han jobber til daglig i elektronikkbransjen og er en av mange som bruker sosiale medier som twitter, og snart blogg, til å uttale seg om det han er opptatt av. Eirik er ikke ikke i tvil om at dette er en måte å komme seg fram i livet.

- Blogging kan være en måte for folk flest å utlevere seg på, på godt og vondt, til hele verden. Få klarer å nå “proffe” høyder, men det er en enkel måte å promotere seg på, sier Eirik Sveen

Han tror det er feil å sikte alt for høyt med en gang man begynner å blogge, alikevell finnes det mange bevis på at om man gjør det riktig kan man lykkes.

- Folk tror rett og slett mer på enkeltmennesket, enn de tror på et “ansiktsløst firma”, sier Eirik Sveen.
- Noen blogger for venner og bekjente, andre blogger for å bli kjent og for å få sosial status og lykkes med det. Bloggere som Maria Amanda, Linnea Myhre, Ida Wulf, Emilie Nereng, Thomas Moen og fler er uten tvil bloggere som har kjendisstatus i den norske bloggverdenen.

Åpner eller lukker dører
På mange populære blogger utleverer skribenten seg i stor grad og uttaler seg ofte høylytt om privatsaker. De deler personlige erfaringer og informasjon om venner og familie. Det virker som om de ikke tenker på at det de blogger om og de bildene de legger ut i dag ikke nødvendigvis vil se positivt ut senere i en arbeidssituasjon.

- Jeg ser altfor mange bloggere som blander inn for mye av sitt privatliv. Dette kan i mange sammenhenger være en “dørlukker”, sier Eirik Sveen.

- Disse personene gir også, tilsynelatende, opp sitt privatliv, og lever på noe jeg liker å tenke på som “the big brother effect 2.0″. Mennesker elsker å ha innsyn i andres liv og høre det siste sladderet. Det personlige preget kan først virke bare positivt, men det kan ha store konsekvenser senere, noe de fleste ikke tenker over. Google, og andre søkemotorer glemmer aldri, sier Eirik Sveen.

På den positive siden ser man at blogg har fungert som døråpner for mange bloggere i Norge og i resten av verden.

Linnea Myhre, kjent fra bloggen LINNIIIE.com ‘Alt du vet er feil’, har gjennom sine ærlige og ironiske innlegg gjort seg kjent i medienorge. Hun bruker bloggen til å utfolde seg kreativt, noe Mats B. Bugge, musikksjef i NRK P3, har fisket opp.

- Linnea har god musikalsk teft, skriver godt og bryter fint med den gamle måten å tenke musikkjournalistikk på. Det har hun bevist på nettstedet 730.no. Også er hun jo kald og kul da, sier Mats B Bugge i et intervju med NRK P3.

Linnea har fått jobb i P3 der hun skal krydre sendinger og nettsider med eget materiale.

Om Eiriks blogg blir en suksess eller ikke vil tiden vise. Lanseringen vil annonseres på Eiriks twitter.

http://twitter.com/sowhatsupeirik

Stengt for kommentarer.