Stemple deg inn på opera

7. desember 2010 10:22 av Thomas Haarstad 

Under Oslo Operafestival går det operatrikk fra Stortorvet hver lørdag.

Den første trikken gikk nå på lørdag, og operasanger Raghnild Motzfeldt forteller at det var godt fremmøte

– Det var så fullt at trikkesjåføren nesten ikke ville dra fra Stortorvet, forteller Motzfeldt. Hun var en av de tre som lørdag hadde konsert på en fullstappet trikk. Og selv om Motzfeldt forteller at det var mange utfordringer underveis i konserten, gikk forestillingen overraskende bra.

– Det er ikke lett å ha konsert når du må holde deg fast i svingene mens trikken humper fremover, sier Motzfeldt mens hun ler.

Utfordring
Og det var ikke nok med at bandet måtte holde seg fast. Trikken hadde flere vogner, og Motzfeldt  forteller at de hele tiden måtte jobbe hardt for at alle de fremmøtte skulle være fornøyd.

– Vi slet litt med dårlig lyd over anlegget, og med tilskuere i flere vogner måtte jeg hele tiden passe på å bevege meg så alle ble fornøyd.

Hun forteller også at selv om det ikke var ypperlige forhold for å holde en konsert på trikken, virker det som de fleste var fornøyd med den vel femti minutter lange trikketuren.

– Av en eller annen merkelig grunn har det blitt en suksess å ha opera på trikken, og det må vi være fornøyd med, sier hun.

Supert arrangement
Hedda Bakker skal spile på trikken neste lørdag.  Den nyutdannete jenta fra Oslo forteller at hun ser på Operafestivalen som et ypperlig arrangement for unge og lovende artister.

– Arrangørene gjør virkelig en super jobb for å få frem operaen gjennom festivalen, forteller hun. Selv gleder hun seg til å synge på trikken neste helg.

– Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skal gi publikum maks tilbake for turen. Jeg tror det blir veldig bra.
Bekker har  hatt to konserter denne helgen, og var godt fornøyd med fremmøte på konsertene.

– Søndag var det over 350 stykker som møtte opp. De måtte ha frem flere stoler for at alle skulle få plass. Jeg tror det har mye å si at det var fint vær og vi spilte ute, men det er morsomt å få prøve seg foran mye publikum, forteller hun før hun legger til:

- Det er veldig bra at vi får lov til å vise frem opera og at mange får prøve seg på scenen. Arrangøren har gjort en virkelig god jobb.

Morsomt opplegg
Oslo Operafestival går av stabelen mellom 3-19 september under slagordet ”opera til folket”. I de 14 dagene vil både kjente og nye fjes spille på mange scener rundt i Oslo og omegn.

Wenche Garder var på helgetur til Oslo da hun kom over operatrikken. Hun hadde ikke planlagt turen, men ble veldig nysgjerrig når hun så trikken.

–Dette er noe jeg ikke har opplevd før, og jeg måtte bare hoppe på når jeg så det var fem  minutter igjen til trikken gikk, forteller hun. Garder sier at det var en morsom opplevelse, selv om det ikke ga henne mersmak på mer opera

– Jeg kommer nok ikke til å gå på konserten senere i operafestivalen, men jeg likte det jeg hørte.

Stengt for kommentarer.