Biffy Clyro til Norge

6. september 2010 0:23 av Mina Knudsen 

Etter en festivalturne i sommer skal rockegruppen Biffy Clyro igjen opptre i Oslo.

Den 20. oktober står igjen trioen i Biffy Clyro på Rockefeller for å gi publikum en magisk musikkopplevelse. Bandet skal ha tre konserter i Norge denne høsten, en i Bergen, en i Stavanger og en Oslo. I helgen spilte de også på Leeds og Reading Festival der de opptrådte før Queens of The Stone Age og Guns N’ Roses. Sist de var i storbyen var i januar tidligere i år, denne konserten ble utsolgt og 400 heldige fikk oppleve konserten på John Dee.

Stian Sunde fra Stavanger er tydeligvis en stor fan av den skottske gruppen. For på nettstedet Facebook kaller han seg Stian Clyro Sunde. Han oppdaget gruppen for rundt to år tilbake og har siden da forgudet dem.

– Jeg skal på konserten fordi Biffy Clyro er awesome! Å se dem spille innendørs på en intim klubb i Oslo vil være en opplevelse av de helt sjeldne, sier Stian ’’Clyro’’ Sunde.

Han så dem live for første gang på Hovefestivaeln i sommer og mente det var den beste konserten på festivalen.

– Hele oppvarmningen vi hadde til konserten var perfekt. Intimkonserten på p3 scenen, masse Biffy på boomblasteren og godt selvskap. Rett og slett en fantastisk opplevelse, sier han.

Biffy Clyro på P3 scenen under Hovefestivalen. Foto: Mina Knudsen

Deres tidligere plater Blackened Sky, Vertigo Of Bliss og Infinity Land er noe mer hardere enn Puzzle og Only Revolutions, mener Sunde.

– Når Only Revolutions kom ble jeg frelst. De første albumene har et mer progressivt preg og med skrikende vokal. Vokalen og produksjonen har blitt litt ’’renere’’ på de to siste albumene, spesielt Only Revolutions. Her er det også flere sanger med akustisk preg, sier ”Clyro”.

– Biffy Clyro er det største bandet i livet mitt for øyeblikket. Nå er billetten er i boks, så det er bare å telle ned. 20. oktober, baby!, avslutter han.

Store i Norge. Hovefestivalen var en av festivalene som booket Biffy Clyro til sommeren 2010. Dette passet utmerket godt, da bandet bare noen uker i forveien hadde sluppet singelen Bubbles som toppet alle radiolister.

– Biffy Clyro er uten tvil et av de rockebanda publikummet vårt har ønsket seg mest, så i dag er det mange som er glade. De som har sett skottene live sier at det er et av de beste banda som finnes der ute akkurat nå, sa Toffen Gunnufsen til musikknyheter.no tidligere i sommer.

23. juni stod trioen på hovescenen med 8000 publikummere. Tidligere samme dag klarte også NRKp3 og huke tak i guttene til en intimkonsert på p3-flekken. Her fremførte de to av hittene sine The Captain og Many Of Horror.

Deres nyeste plate Only Revolutions kom ut i 2009 og innholder låtene Bubbles, Mountains, God & Satan og Many Of Horror for å nevne noen.
Bandet fant sammen i 1995, da kompisene Simon Neil og tvillingbrødrene James og Ben Johnston begynte å leke seg med musikken sammen, men det var ikke før i 1999 bandet ble dannet. Etter de kom ut med låtene The Captain og Bubbles har de herjet på radio, spesielt nrkp3.

Tiårets beste.
– Jeg var på konserten som var tidligere i år på John Dee og det var helt fantastisk, sier Kristin Vaag.

Nå har hun sikret seg billett til deres konsert i Oslo om litt over en måned.

– Jeg og noen venninner skal  på konserten og gleder oss helt vilt. Å betale 250 kroner for denne konserten er ingenting. Forventningene er jo store siden den forrige konserten var såpass bra, så jeg håper de leverer denne gangen også, avslutter hun.

Guttene i bandet mener selv at om de hadde fått braksuksess etter den første platen ville det vært mer kvinner og dop. Nå er de heller fornøyde med at det tok litt tid før stormen tok de, for nå har de beina plantet godt på jorda.

Albumet Only Revolutions fikk ekstrem god omtale. Lydverket gav den en femmer og skrev: ”Verden kan liksom ikke være så ille dersom denne skiva finnes.” Avisen The Scotsman kåret de til tiårets beste skotske artist foran Franz Ferdinand og Travis. Ikke bare nok med det, de har også turnert med artister som Muse, Red Hot Chillipeppers og selveste The Rolling Stones.

Vil du oppleve det skottske rockebandet? Det er fortsatt billetter igjen og du kan kjøpe deg en på www.billettservice.no.

Stengt for kommentarer.