– Han er kongen

5. september 2010 23:49 av Helene Vågsvoll 

Fredag 10. september entrer Åge Aleksandersen og Sambanet scenen på Rockefeller igjen. Og publikum stiller som alltid trofast opp.

Foto: Mina Knudsen

– Han lager alltid show, og har gode tekster, sier Helene Nævestad. Hun var på Åge Aleksandersenkonsert på Psterio-festivalen i Trondheim i sommer.

– Det var smekkfullt og sykt god stemning. Hele Trondheim samlet i allsang, det blir jo ikke bedre. Trøndere er så glade i ham vet du, sier hun og forteller hvordan han var ett av trekkplaterne til årets festival.

Annerledes
Nævestad kan godt tenke seg å dra på konserten den 10. september. Hun tror konserten vil bli annerledes siden den denne gangen skal være innendørs på en forholdvis liten scene, i sammenligning med festivalscenen på Pstereo.

– Konsert og festivalkonsert er jo to veldig forskjellige ting, men jeg regner med han lager liv med Sambandet i Oslo også.

Dette var første gang Nævestad så Åge Aleksandersen og Sambandet, og hun hadde derfor ingenting og sammenligne det med.

– Jeg hadde ingen forhåpninger, men forventet jo at han skulle gi alt til publikum. Og det gjorde han. Jeg forventet også godlåtene «4 pils og en pizza», «lys og varme», «dains med mæ». De spilte han. Jeg savnet ingen sanger, så da oppnådde han mine forventinger. I tillegg til at han hadde med seg to gjesteartister, og det var ekstra morro.

Foto: Mina Knudsen

Tradisjon
Bandet vil holde to konserter på Rockefeller denne månden. Den 10. og den 11. september. Den første konserten ble utsolgt etter kort tid, mens ekstrakonserten den 11. forsatt har ledige billetter igjen.

Bandet har som tradisjon å spille på Rockefeller i Oslo på høsten. Denne gangen har de med seg den nyeste platen «Katalysator» som kom ut i 2008, og som høstet stålende kritikker fra bland annet Dagsavisen, BT og Adresseavisen. Aftenposten uttalte at «Triumfferden fortsetter.»

Jubileum
Marius Erstad Uriksen har sikret seg billetter til hovedkonserten og gleder seg veldig. Han så trønderrockens gudfar i Mai i fjor da jobben hans, Ekornes, leide ham og Tone Damli Aaberget inn for 75-årsjubileum. Det var en gratis utekonsert for alle som ville i hele kommunen Sykkylven.

Ulriksen hadde hørt litt på Aleksandersen før, men det var mest til fest. Derfor var det en hyggelig overraskelse da jobben hanket ham inn.

– Det var en særdeles god konsert, og jeg må si jeg liker ham enda bedre nå enn før. Han spilte favoritten min, «Leva livet», og det var veldig god stemning, avslutter Ulriksen.

Stengt for kommentarer.