Monster Ball i by´n

5. september 2010 21:54 av Kine Toth 

En svimlende pris på 800 kroner hindret ikke Lady Gaga-fansen i å sikre seg billetter til konserten som går av stabelen 16. oktober i Oslo Spektrum.

– Jeg gleder meg vilt til å se Lady Gaga opptre live, og gleder meg minst like mye til å se hva hun har på seg som jeg gjør til selve konserten, skriver blogger Veronica Stuksrud i sin blogg.

Den verdenskjente artisten startet som låtskriver for flere av verdens mest kjente navn innen musikk, blant annet Britney Spears, Pussycat dolls og New Kids on the Block. Hennes bemerkelsesverdige arbeid blant kjendisene gjorde at den verdenskjente rapperen Akon signerte henne i sitt eget plateselskap. Like etter begynte Gaga å arbeide på sitt debutalbum, The Fame.

Utsolgt på én time
Det er ikke bare Veronica Stuksrud som ser fram til den mye omtalte konserten. Billettene til hovedkonserten som avholdes den 16. oktober ble revet bort på under en time. Derfor ble det satt opp ekstra konsert dagen etter.

– Noe jeg og mange andre lady gaga-fans er veldig glad for, fortsetter bloggeren.

The Fame kom ut i 2008 og handler om at hvem som helst kan føle seg berømt. Selv har pop-prinsessen latt seg inspirere av glamrockere som Queen og David Bowie. Gaga blir også sammenlignet med stjerner som Madonna og Michael Jackson.

–I forrige uke kjøpte jeg og syv andre jenter billetter til Lady Gaga konserten. Vi tar toget eller bussen inn og tar inn på hotell en natt, så det blir en skikkelig jentetur, skriver Kristina bak bloggen.

Selv om billettprisen ligger på stive 800 kroner stopper ikke dette elleville fans fra å kjøpe. Lady Gaga er ikke bare kjent for sine fengene tekster, med også for sitt kontroversielle utseende og provoserende sceneshow.

–Jeg må jobbe for pengene, men det går bra. Jeg får oppfylt en av mine største drømmer, så prisen bryr jeg meg ikke noe om, skriver bloggeren bak thegagagirl.blogg.no.

Det er Oslo Spektrum som huser Lady Gaga den 16.oktober. Foto: Kine Toth

Gutta forguder også Gaga
Jens Carlos Schwartz Torkildsen(22) skulle ønske han hadde muligheten til å se popikonet live.

–Jeg har akkurat startet et danestudium som krever mye tid og energi. Som student har jeg heller ikke mulighet til å koste på meg å ta turen over til Oslo. Det synes jeg er utrolig kjedelig, sier Torkildsen.

Han forteller at grunnen til at han elsker Lady Gaga er at hun har gjort en helt ny vri på pop musikk.

–Det å bruke beats og nye sounds har gjort at også dansere kan ta del i musikken hennes på en ny måte. Hun har også trukket fram den skeive fansen, som har støttet henne gjennom alle årene hun slet for å komme dit hun er i dag, forteller Torkildsen engasjert. Hun er ei dame med bein i nesa som viser musikken som kunst, med mye teatralske virkemidler. Bare se på hvordan musikkvideoene hennes har tatt av. Hun er ikke bare en musikkartist, men også en kunstner.

Underholder fra topp til tå
–Jeg har alltid væt en entertainer, skriver selveste Lady Gaga på sin hjemmeside. Jeg har alltid elsket rock, pop og teater. Det var da jeg oppdaget Queen og David Bowie jeg innså at jeg faktisk kunne gjøre alle tre tingene.

Gaga tok sitt artistnavn fra den kjente Queen låta Radio Gaga, og har Donatella Versace som moteforbilde.

–Mitt mål som artist er å tilføre verden musikk på en mer interessant måte, skriver stjernen, som selv har skrevet alle tekstene, melodiene på The Fame.

En liten smakebit
–Konserten i seg selv er like mye historie for øyet som den er for øret, skriver Marit Kjærstad i NRK lydverket, som tok turen tidligere i høst, da Gaga opptrådte på Globen i Stockholm. –Vi er på reise sammen med Lady Gaga og hennes imponerende kompani av dansere og musikere.

Lydverket kan avsløre et spektakulært sceneshow som inneholder både lys, røyk og flammer, i tillegg til utallige kostymeskifter i høyt tempo.

–Rekkefølgen på låter og kostymer er det ingen vits i å avsløre – fordi overraskelsesaspektet er et moment jeg ikke vil ta fra dere som skal oppleve Lady Gaga og hennes galskap når hun kommer til Oslo Spektrum i oktober. Til de i Norge som har sikret seg billetter vil jeg bare si at dere kan glede dere . Lady Gagas Monster Ball er et imponerende maskineri. Gaga kan gjøre mye rart, men hun skuffer ikke sine fans, avslutter NRK lydverket i sin artikkel.

Stengt for kommentarer.