Løkka innvier sommeren

8. juni 2010 17:10 av Christoffer Ødegården 

Løkkas beboere strømmer til Sofienbergparken for å feire sommerværet.

- Det er fantastisk her. Nesten som å være på festival, sier Thomas Udbek.

Han og kjæresten Anna Sidvad sitter like ved kirkegjerdet og hører på trommeslagerne nedenfor. De, som de fleste i parken koser seg med øl i tropevarmen mens samtalen hopper fra emne til emne.

- Det er en slags magisk og romantisk følelse her. Så levende. Nå har sommeren virkelig kommet, sier Anna.

Sofienbergparken kommer igjennom sommermåndene til å være et fast besøksted, det var det i fjor også og de ser ingen grunn til å forandre det så lenge de bor på Grünerløkka.

Bare begynnelsen

- Vi er kanskje sammenpresset nå, men utover sommeren vil nok massen fordoble seg, ler Ingrid Hafr.

Hun har sett hvor full Sofienbergparken kan bli og mener at det er akkurat passe nå. Nå sitter hun sammen med en gruppe venner og venter på at grillen skal bli klar. Pølser og hamburgere er på menyen.

- Det er så ekstremt perfekt vær i dag. Sommeren er endelig her. Dette har vi alle ventet på lenge.

Planen er å bli der til de siste strålene forsvinner. Per Grapenholn, en venn av henne, kommenterer at de blir der til det blir kaldt, men da svarer Ingrid at hvis det er planen blir de sittende til høsten.

Er ikke bare interessert i torsk

- Man må jo ha tid til å ta det med ro også, sier Andries Richer.

Den tyske forskeren er i Norge for å forske på torsken vår. Det er bare en to måneders jobb og han innrømmer at han vil savne Oslo. Nå ligger han og soler seg sammen med musikant veninnen Anette Askvik.

- Alle trenger en pause innemellom, helst mange, og denne varmen er en perfekt unnskyldning for å roe det litt ned, ler Anette.

Hun er sanger og skriver sine egne tekster. For tiden jobber hun med sin første plate. Hun skal ikke akkurat kaste arbeidet på hylle i sommer, men både hun og Andries sier at de skal prøve å gjøre det meste ut av den.

Feirer bursdag

- Varmesjokket var en fantastisk bursdagspressang, sier Anine Knudsen.

Anine fyller 24 og i godværet bestemte hun og vennene å starte feiringen med grilling og kos i solen. Bursdagsfesten skal avsluttes med konsert og uteliv, men akkurat nå skal det sløves.

- Det er jo så ekstremt deilig her. Musikk atpå til. Nå skal jeg kose meg.

Det eneste Anine er sur for er at hun kanskje mister en av de beste norske sommerne. Hun skal nemmelig flytte til Australia om noen uker.

- Håper nesten at fjorårets elendige vær gjentar seg, slik at det ikke føles like ille å reise fra hjemlandet mitt, ler Anine.

Stengt for kommentarer.