Demontrasjon skapte opptøyer i Oslo

27. januar 2009 12:19 av Hina Jalil 

Lørdag 8. januar var det rene gateslag i Oslo sentrum. Rundt 100 demonstranter ble anholdt.

- Etter at politiet fikk kontroll over demonstrantene som var ved den israelske ambassaden i Oslo, ble det opptøyer i sentrum, forteller en av de få demonstrantene som ikke skapte kaos, Mohsen Bahar.

Politiet gikk til aksjon etter at demonstranter i lenger tid hadde kastet steiner og avfyrt fyrverkeri mot politiet utenfor Israels ambassade i Parkveien bak slottet.

- Politiet måtte bruke tåregass for å få kontroll over demonstrantene og deretter ble det krevd at demonstrantene skulle forlate området umiddelbart, fortsetter Bahar.

Deltakerne tok turen til andre steder i byen
Etter at politiet hadde omringet demonstrantene i Parkveien, fortsatte demonstrasjonen til andre steder i byen, blant annet Jernbanetorget og Egertorget.

- Flere og flere sluttet seg til demonstrasjonstoget og det ble benyttet mange uroelementer til å gjøre skade på butikker og bygninger oppover mot Stortinget, sier Celina Imtoz, medarbeider på McDonald’s restaurant.

- McDonald’s restauranter ble sterkt utsatt for vrede av pøblene, og flere restauranter måtte til og med stenge på grunn av store skader, forsetter Imtoz.

Politiet fikk mer aggresjon rettet mot seg
Rundt 100 mennesker ble pågrepet for ordensforstyrrelser og brakt inn etter demonstrasjonen utenfor Israels ambassade i Oslo. Politiet tok i bruk tåregass som ble sprøytet inn i mengden for å håndtere kaoset. Det er meget trist at et så viktig tema blir tilsidesatt ved banale handlinger.

Stengt for kommentarer.