Dobbel dose Doffen

7. juni 2010 15:32 av Christian Monge 

(Vålerenga-Odd Grenland 6-1) Kronet med to scoringer og banens beste da Vålerenga knuste Odd Grenland. Nå vil Kristofer Hæstad tilbake på landslaget.

CIM6uG0424

ULLEVAAL:
– Jeg har kjempelyst til å være med på landslaget selvfølgelig, men nå tenker jeg i første omgang på Vålerenga, sier Hæstad.
Den hardtarbeidende kapteinen viste gode avslutningsegenskaper da han to ganger overlistet Arni Gautur Arason i Oddmålet. Ikke siden Vålerenga gjestet Lyn i mai 2009 har Hæstad scoret to mål i samme kamp. Begge scoringene mot Odd kom etter dype løp inn i boksen fra sin indreløper posisjon.
– Jeg har fått beskjed av Martin Andresen om å komme på disse løpene oftere, han vil ha indreløperne inn i boksen. Jeg scoret jo to mål mot Lyn også, så det er ikke så uvanlig.
Vålerenga har hatt en fin start på årets tippeliga-sesong med kun ett tap på åtte seriekamper. Kristofer Hæstad vil ikke snakke om lagets gullsjanser i årets Tippeliga.
– Tror ikke vi skal snakke om det, vi må ikke ta helt av etter en slik kamp. Vi hadde som målsetting før sesongen å havne blant de fire beste, og det har ikke forandret seg. Det er viktig at vi nullstiller oss nå.

Leken Fellah
Vålerenga tok en tidlig ledelse ved Birger Madsen etter at Arason måtte gi en retur. Deretter scoret Hæstad to kjappe mål som gjorde at Vålerenga kunne gå til pause med en komfortabel 3-0 ledelse. Under store deler av kampen viste Mohammed Fellah prov på teknikk vi ikke har sett siden Alanzinho var i tippeligaen. Og selv om Fellah ikke scoret i dag, så skal han ha mye av æren for at seieren ble så stor. Det var en munter Fellah som møtte pressen i pressesonen etter kampen.
–Det var veldig gøy utpå der i dag, jeg liker at folk syns jeg spiller en fotball som er fin å se på. Spillet sitter godt, og når vi gjør det tredje målet er det bare til å leke seg, sier Fellah.
Mange vil sikkert hevde at Fellah lekte seg litt for mye på Ullevaal matta i dag. Med flere dribleraid og en del småfeil ble det til tider litt for mye føring av ball.
–Det er slik jeg er. Jeg kan jo ikke få kjeft når vi leder med tre mål. Noen må jo holde på ballen utpå der! Jeg er veldig glad i den ballen, og det kommer jeg alltid til å være.
Mohammed Fellah kan velge om han vil spille for Norge eller Marokko om han en dag får sjansen på landslaget. Dette dilemmaet vil han ikke ta stilling til nå.
–Det tenker jeg overhodet ikke noe på. Jeg tenker kun på neste kamp. Landslaget får vi ta som en eventuell bonus, sier Fellah.

Gode prestasjoner
Det var lite å juble over for de få fremmøtte tilskuerne fra Skien. En tidlig redusering ved innbytter Torgeir Børven var alt Odd Grenland hadde å by på i andre omgang. Lykken var kortvarig, for like etter reduseringen banket Moa inn Vålerengas fjerde for dagen. Resignerte Odd spillere måtte til slutt se to nye baller i målet bak seg. Scoringene kom fra Singh og Zajic, det siste ved en praktfull scoring fra 20 meter. Da sluttsignalet gikk fra dommer Terje Hauge stod det hele 6-1 på måltavlen.
Klanen var i godt humør gjennom hele kampen og sang på slutten at de ville ha noe motstand fra Odd Grenland. Ifølge Martin Andresen var ikke laget fra Skien så dårlig som folk ville ha det til.
–Det var en god kamp og veldig gode prestasjoner i dag. Det handler ikke om at Odd var dårlige, men at vi var utrolige dyktige. Vi var vesentlig bedre enn Odd i dag, sier Andresen.
–Det har blitt sagt at spillerne dine føler seg mye bedre på trening under årets sesong, at alt er mye tydeligere og ryddigere. Hva sier du til det?
–Det stemmer nok, vi ser en helt annen glød hos spillerne i år i forhold til hvordan det så ut i fjor, sier Andresen.
Martin Andresen fikk mange spørsmål rundt Hæstad og Fellah som begge viste stor klasse i dag. En nøktern Andresen var forsiktig med å rose sine to spillere opp i skyene.
–Fellah viste god balanse og teknikk i dag. Hæstad har blitt en mye bedre fotballspiller, det er meningen at han skal komme på dype løp. Det er ikke tilfeldig at han scorer to mål her i dag, sier Andresen.
–Er disse to snart aktuelle for landslaget?
–Jeg overlater det til Egil, sier Andresen.
–Kan Vålerenga ta gull?
–Vi får se, avslutter Andresen.

KAMPFAKTA, Tippeligaen
Vålerenga-Odd Grenland 6-1 (3-0)
Ullevaal stadion 25 april.
Mål: 1-0 Birger Madsen, 2-0 Kristofer Hæstad, 3-0 Kristofer Hæstad, 3-1 Torgeir Børven, 4-1 Mohamed Abdellaoue, 5-1 Harmeet Singh, 6-1 Bojan Zajic.

Gule kort: Simen Brenne, Odd Grenland. Dommer: Terje Hauge. Tilskuere 12.227. Dagens VIF-spiller: Kristofer Hæstad

Stengt for kommentarer.