Nedturen fortsetter

6. juni 2010 14:19 av Helene Vågsvoll 

Oslo City FC kjempet tappert i tirsdagens kamp mot Kristiansund BK. Likevel var det eneste målet som havnet i gjestenes nett, scoret av gjestene selv.

oslo city i aksjon

Oslo City startet kampen bra hjemme mot Kristiansund (KBK). De gikk rett i angrep og fikk et skudd på mål umiddelbart. Men KBKs keeper, Berntzen, hadde god kontroll i mål. Allerede etter to minutter fikk vertene et slag i trynet. . En corner kom inn i feltet og Oslo City fikk problemer med å avverge. Ballen smalt i mål. 0-1.

Tidlig i kampen fikk KBK nok en stor sjanse. Et innlegg traff Fredriksen like ved straffemerket, og han sendte avgårde et hardt skudd i retning mål. Kun en solid innsats av Masood Fazal i Oslo City buret hindret scoring .

Kampen artet seg ikke til OCFs fordel, og verre skulle det bli. Østkantsgutta tapte hver eneste duell de første 30 minuttene, og når man ikke vinner dueller, vinner man heller ikke fotballkamper. I løpet av to minutter fikk OCFs Sontos Contreras og Erwin Augustin gult kort. Augustin feller Kalludra idet han var på vei forbi. Flaks for hjemmelaget. Det kunne blitt en farlig sjanse for gjestene.

God stemning på tribunen
Selv om ikke prestasjonene på banen var overveldende i første omgang var det god stemning på tribunen. Glosene haglet mot de blå besøkende, så vel som dommeren. Man begynte nesten å lure på om spillerne hadde en vendettaplan mot den grønnkledde dommeren. For etter at han har dukket til froskeperspektiv tre ganger på ti minutter, grunnet lavtflygende baller, virket han ytterst overgitt.

Det gikk imidlertid raskt over. En corner i favør KBK fløy over hele feltet. Kalludra slo ballen tilbake hvor den møtte Christoffer Hildrestrand som tuppet den pent inn i nettet. 0-2.

Resten av omgangen gikk stille for seg. Oslogutta så frustrert ut og KBK styrte kampen.

Selvmål
Fem minutter ut i andre omgang snudde vinden for Oslogutta. Simon Dogan prøvde å heade ballen ut fra KBKs felt, men bommet og stusset den heller inn i eget mål. Umulig for Berntzen å redde.

Midtveis i andre omgang var det Oslo City som dominerte kampen. Vertene fikk flere sjanser, men det holdt ikke til mål. Spillet foregikk for det meste på midtbanen. En energifylt Erwn Augustin takket for seg i det 81. minutt, og inn kom Lamin Bojang. Man kunne ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for den lille krabaten. Han hoppet høyest, løp raskest og tok flere sjanser enn de fleste andre.

Stor sjanse
På overtid hadde Oslo City forstått alvoret. Ballen havnet foran motstanderens mål, og spenningen var til å ta og føle på. Patrick Bjørge kom løpende fra midtbanen og headet ballen så vidt over nettet. Kampens største sjanse og OCFs håp om ett poeng ble ødelagt på et øyeblikk.
- Jeg burde ha scoret på overtid. Jeg tror nok ikke jeg får sove etter den der, uttalte Bjørge etter kampen.

Selv om det endte i tap og han misset den største sjansen, synes han forsatt det var en god kamp.
- Vi gjorde egentlig ingenting feil. De scorer på to dødballer, så vi må trene mer på det fremover.

Positive
Bjørge ser positivt på fremtiden og tror at lykken vil snu. Neste kamp er borte mot Rosenborg 2 på lørdag. Med tippeligakamp dagen etter håper han at Rosenborg vil spare sine beste spillere.
- Vi vil ikke spille mot ett stjernelag. Vi vil heller ha poengene.

Siden trener Mendy Fajol ble utvist i forrige kamp var det assisterende trener Eddie Darko som var sjefen  tirsdag. Han er enig med Bjørge i at laget er godt nok til å forbli i 2. divisjon.
- Vi spilte bra idag. Uflaks at vi ikke scorte på det siste målet. I tilegg jobbet de første ti minuttene mot oss som vanlig. Vi var ikke våkne nok.

Fremover mener Darko at gutta må ha tro på seg selv.
- Det er stor forskjell på 2. og 3. divisjon. Vi er flinke nok til å bli i 2. divisjon, men da må vi jobbe sammen. Dette er ingen individuell sport. Vi må jobbe som et lag.

Stengt for kommentarer.