Nordmenn forsøpler nasjonaldagen:

5. juni 2010 12:37 av Lise Rafaelsen 

- Det blir verre og verre for hvert år

SOS Rasisme arrangerer “17. mai for alle” i Kubaparken hvert år. Folk forsøpler mer en noen gang.

Lise Rafaelsen

– Det blir verre og verre for hvert år. Det er en helt ekstrem mengde med søppel som folk legger igjen etter seg, sier Benedikte Løvli.

Hun er ansvarlig for frivillighetsarbeidet under og etter arrangementet. Hun plukker søppel og bidrar til at det ser hyggelig ut i Kubaparken. Dette har hun gjort i åtte år, og trives med å støtte et så viktig arrangement.

Det er ikke bare flasker og engangsgriller folk legger fra seg; de tar med seg sofa og bord til parken som de lar ligge igjen etter seg.

– Det var noen ungdommer som skulle til å dra og hadde langt igjen en hel mengde søppel. Jeg ga dem en søppelpose og oppfordret dem til å rydde opp etter seg. De var negative til å gjøre det og forlot stedet uten å ta med seg noe, sier hun.

Hun mener at ansvarsfølelsen til folk mellom 17 til 35 år er svært fraværende, og dette viser seg sterkere år etter år. Folk med små barn er de som er flinkest til å ta med seg rotet sitt.

– Dette er et gratis arrangement som 15 000 mennesker benytter seg av, og det er veldig trist at folk ikke kan ta med seg sitt eget søppel, sier hun.

Vertshuset Kuba ligger midt i parken med stor uteplass og uteservering. Her jobbet Jannicke Larsen hele kvelden og var en av de siste som forlot parken.

– Det så ikke ut, parken var dekt med søppel. Jeg skjønner ikke hvorfor folk gidder å rote så mye på nasjonaldagen. Det skal ikke så mye til for å unngå rot, sier Jannicke Larsen, sier hun. Hun begynte på jobb igjen klokken 10.00 dagen etter og da var alt rotet ryddet bort.

– Latterlig at folk ikke greier å putte rasket sitt i en pose, og overlater ansvaret til andre, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.