På høstferie i mai

3. mai 2010 16:49 av Trond E. Plathe 

I VÅRREGNET: Wil og Jan Rensen står å nyter det våte trønderværet utenfor Nidarosdommen

I VÅRREGNET: Wil og Jan Rensen står å nyter det våte trønderværet utenfor Nidarosdommen

På hjørnet av Nidarosdomen står Wil Rensen og lener seg mot steinmuren, hun har nettopp tatt seg en røyk og putter nå pakken tilbake i vesken sin. Wil er på ferie i Norge sammen med mannen sin. De har reist hit fra Holland for å nyte en uke ved den skandinaviske kysten, men ifølge mediene kunne ikke hun og mannen valgt et verre tidspunkt for besøket sitt.

Ifølge adressa.no opplever Norge nå de kaldeste maidagene på syv år. I tillegg har Trondheim opplevd både rein, snø og slafs over helgen. Wil er derimot ikke spesielt brydd. Hun kunne ikke kunne bry seg mindre om hvorvidt dette var Norges kaldeste maidager på en stund.
- Mai er en veldig schizofren måned. Det kan gå alle veier, både med snø og sol. Når vi dro fra Holland var det 27 grader der, nå regner det og temperaturen er sikkert ikke noe bedre enn her.
Wil har en sterke interesser innenfor botanikk og forteller at det kan være en god ide å vente litt med å plante blomstene dine, selv om solen skulle vise seg.
- Som sagt er mai en måned du ikke kan stole på, hvis kulda kommer kan det drepe de som står ute. Jeg venter alltid til minst 25. mai før jeg begynner plantingen.

Mannen hennes, Jan Rensen, kommer bort til henne. Han er ikke like interessert i mai været, men kan fortelle det hadde snødd så mye når de landet på Værnes at skolebarna sang julesanger. Han var mer interessert i selve Nidarosdommen, som han syntes var et praktfullt mesterverk.
- Jeg har hørt historier om at selv norske matroser som setter i land her, toger inn for å se på byggverket. Denne kirken er spesiell selv for landet den er bygd i.

Jan og Wil drar videre på turistrunden sin i det mørke våte vårværet. Trærne er fremdeles bladløse, men ut fra døde grasstrå kan man se blåklokkene spire. De presser seg frem. Til tross for at det ikke er 25. mai enda.

Er vi heldige får vi kanskje sol snart også, hvis værgudene er med oss.

Tekst og foto: Tore Sørnes og Trond Eirik Plathe

Stengt for kommentarer.